Arsenal je šele tretjič v tej sezoni prepustil točke tekmecu. Ob štirinajstih zmagah in enem porazu na začetku septembra z Manchester Unitedom je zabeležil drugi neodločen izid v sezoni.

Ob tekmi več ima osem točk prednosti pred Manchester Cityjem, na tretjem mestu pa je Newcastle, ki je že osmič v sezoni igral neodločeno. Ob dveh tekmah več ima točko zaostanka za Manchester Cityjem.

Najlepšo priložnost je imel Arsenal v zaključku tekme, ko je strel Eddieja Nketiaha z nogo ubranil vratar Nick Pope.

Enako število točk, a tekmo manj od Newcastla, ima Manchester United, ki je pred mestnim obračunom sredi januarja z Ciytjem, vpisal četrto zmago v nizu. Na zadnjih treh tekmah ni prejel zadetka.

Tokrat je pred domačimi gledalci ugnal Bournemouth s 3:0. V prvem polčasu je v polno zadel Casemiro, v drugem pa sta bila natančna Luke Shaw in Marcus Rashford.

Na preostalih dveh današnjih tekmah so slavili gostje. Fulham je z 1:0 premagal Leicester - zadel je srbski napadalec Aleksandar Mitrović v 17. minuti, Brighton pa je bil boljši od Evertona s 4:1. Gostje so po vodstvu 1:0 ob odmoru na začetku nadaljevanja trikrat zadeli domačo mrežo v razmaku šestih minut.

V sredo so na sporedu dvoboji Southampton - Nottingham Forest, Leeds - West Ham, Aston Villa - Wolverhampton in Crystal Palace - Tottenham, krog pa se bo končal v četrtek z obračunom Chelsea - Manchester City.