Jokić je popeljal zlata zrna do zmage nad sršeni, s prej omenjeno statistiko pa se je pridružil Wiltu Chamberlainu in Elginu Baylorju kot edinima igralcema, ki jim je uspelo zbrati tovrsten izkupiček.

Srb je prvi igralec, ki je dosegel to mejo po Chamberlainu leta 1968. Chamberlainu je ta mejnik uspel štirikrat v bogati karieri.

Center Denverja, ki je dosegel peti trojni dvojček v sezoni, je v domači dvorani že pred polčasom nabral 20 skokov, skupno 27 pa je njegov osebni rekord.

Ob Jokiću se je izkazal še Kentavious Caldwell-Pope z 20 točkami, s štirimi skoki in petimi podajami, Jamal Murray pa je k zmagi prispeval 11 podaj. Čančarju je tokrat trener namenil pičle tri minute na parketu, vendar je njegova strelska statistika v tem času ostala prazna, izgubil pa je eno žogo.

Prvi strelec gostov je bil LaMelo Ball, ki je na svoji tretji tekmi po poškodbi dosegel 31 točk, vključno s štirimi trojkami.

Dragić s šestimi točkami

Dragić pa je s Chicago Bulls gostoval v Minneapolisu, kjer so domači volkovi na krilih 37 točk in 11 skokov Anthonyja Edwardsa podrli klubski rekord po številu točk na tekmi. Bike so premagali kar s 150:126.

D'Angelo Russell je dodal 28 točk po vrnitvi na parket, volkovi pa so zadeli kar 23 trojk, čeprav so na tekmi manjkali kar štirje redni člani ekipe Rudy Gobert, Karl-Anthony Towns ter menjavi Jordan McLaughlin in Taurean Prince.

»Zaupanje, pravilen pristop, poznavanje naše rotacije ... To ti samo omogoča, da na parketu samozavesten,« je po tekmi dejal Russell: »Trener nam pomaga, da imamo zaupanje v našo ekipo. Daje ti le tisto energijo in samozavest, ki ju želiš imeti.«

DeMar DeRozan, ki je bil prvi strelec Chicaga z 29 točkami, pa upa, da so biki razumeli učno uro: »To bi morala biti za nas najboljša lekcija o tem, kako je, ko ti nekaj uide, nisi povezan, nisi eno, in ne razumeš, kaj je treba storiti skupaj. Da je treba pomagati drug drugemu.« Nikola Vučević je dodal 23 točk, Zach LaVine pa 22.

Trener Chicaga Billy Donovan je po tekmi govoril o pomanjkanju kolektivnega igre, predvsem v obrambi, slovenski branilec Dragić, ki je dosegel šest točk, tri skoke in pet podaj, pa je dejal, da morajo biki bolj zaupati drug drugemu.

»Moramo se žrtvovati drug za drugega za boljšo igro. Da se bolje postavimo, da koga presenetimo, da si podajamo. Gre za majhen detajl. Vsak v tej ligi te lahko premaga,« je dejal kapetan zlate slovenske vrste iz 2017.

LeBron James k zmagi prispeval 33 točk

Los Angeles Lakers so zmagali na prvi tekmi v ligi NBA po poškodbi stopala Anthonyja Davisa, zaradi katere bo odsoten mesec dni, in proti Washington Wizards slavili s 119:117. Superzvezdnik LeBron James je dosegel 33 točk in devet podaj.

New York Knicks so prišli do sedme zaporedne zmage; tokrat so bili s 109:106 boljši od Indiana Pacers. Prvi izbor te sezone na naboru lige NBA Paolo Banchero je dosegel 31 točk in popeljal Orlando Magic do šeste zaporedne zmage, s katero je s 95:92 premagal Boston Celtics.

Kevin Durant pa je dosegel 26 od svojih 43 točk v tretji četrtini in poskrbel za veliko vrnitev in zmago za Brooklyn Nets nad Detroit Pistons s 124:121. Kyrie Irving je dodal 38 točk in mrežice so prišle do šeste zaporedne zmage.