Bogdanović je dosegel 30 točk ter po štiri podaje in skoke, Hayes pa 22 točk, osem podaj in štiri skoke za Detroit, ki je šele predzadnja ekipa vzhodnega dela lige, Dallas pa je padel na 11. mesto na zahodnem in pod 50 odstotno uspešnost po enajstem porazu ob desetih zmagah v sezoni.

Hayes je v edini tekmi večera NBA v podaljšku zmogel doseči osem točk, toliko kot celotna ekipa gostov. Obenem so domači v dodatnem delu zelo dobro pazili na Dončića, ga z dvema igralcema »napadli« takoj, ko je prišel na njihovo polovico igrišča in ga prisilili v hitro podajo. Tako je potem napadalni učinek slonel na drugih igralcih gostov, ki pa so v podaljšku dosegli le štiri točke, tako kot tudi Dončić.

Na drugi strani so Pistons igrali zelo kolektivno, šesterica je imela med 10 in 15 metov iz igre, kljub temu pa je dvoboj odločil 21-letni Hayes. Christian Wood je po podaji Dončića minuto in 35 sekund pred koncem podaljška izid izenačil na 125:125, Hayes pa je nato zadel dve trojki v nizu in 41 sekund pred zaključkom tekme ter postavil končni izid.

V zadnji minuti rednega dela je Dončić pri zaostanku petih točk zgrešil prosta meta, skupaj je zadel dva od šestih tovrstnih poskusov, njegova ekipa pa le 14 od 29-tih, tako da je imela celo boljši odstotek meta iz igre (46:86). Za Dončićem sta se po napadalnem učinku gostov zvrstila Tim Hardaway Jr. s 26 točkami in z eno manj Wood, ki je v igro vstopil s klopi za rezerve. Dončić s košem in Reggie Bullock s trojko sta v zadnji minuti četrte četrtine izsilila podaljšek, v katerem se je nato izkazal Hayes.

»Bogey (Bojan Bogdanović, op STA) je prikazal danes pravo evropsko košarko in proti Luki (Dončiću) pokazal izjemno igro. Hayes je dokazal, da je naš najboljši graditelj igre, ne le z napadalnim učinkom in vodenjem igre, ampak tudi v obrambi,« je ocenil trener domačih Dwane Case. »Razočaran sem zaradi naše obrambe nocoj. O tem se bomo morali jutri temeljito pogovoriti,« pa je bil kratek trener gostov Jason Kidd.

Dallas bo naslednjo tekmo igral v noči na soboto po slovenskem času v New Yorku proti Knicks.