Ob Kuzmi se je v oslabljeni domači vrsti, pri kateri sta manjkala Bradley Beal (proticovidni protokol) in nekdanji Dallasov igralec Kristaps Porzingis (poškodba), s 23 točkami izkazal še Rui Hachimura s 23 točkami.

Gosti iz Teksasa so sicer bolje začeli tekmo in povedli z 22:8, vendar so nato kmalu izenačili ter po treh trojkah Kuzme prešli v vodstvo v začetku zadnje četrtine.

»To je karakterna zmaga, to je pogumna zmaga, kakor koli jo želite opisati,« je po zmagi dejal trener Wes Unseld mlajši. »Nikoli ni idealno, če že pred tekmo izgubiš nekaj igralcev, še posebej dva fanta, ki res naredita veliko v napadu.«

Prvi strelec gostov, ki so tako po štirih zmagah v nizu zdaj izgubili še drugič zaporedoma, je bil Spencer Dinwiddie s 33 točkami, Dončić pa je v 39 minutah na parketu dodal 22 točk, devet skokov, šest podaj, dve ukradeni žogi, izgubil pa je tudi pet žog. Slovenski zvezdnik je na uvodnih devetih tekmah sezone vsakič dosegel vsaj 30 točk, zdaj pa je na dveh ostal za tem zbirom.

»Na zadnjih dveh tekmah nismo opravili svojega dela,« je dejal trener Dallasa Jason Kidd: »Zato imamo v sezoni na voljo 82 tekem. Vrnili se bomo domov in se posvetili temu.«

Na naslednji tekmi bo Dallas v soboto doma gostil Portland.