Za domačo ekipo je Kevin Durant z zabijanjem izenačil na 112:112 in izsilil podaljšek. Superzvezdnik Brooklyna je skupno dosegel 37 točk, a je bil šele drugi najboljši igralec mrežic za Kyriejem Irvingom z 39 točkami.

»Mislim, da smo danes igrali dobro, da smo naredili dobro delo, a žal ne dovolj dobro,« je po tekmi dejal Irving. Tudi razigran domači dvojec superzvezdnikov ni bil dovolj, da bi zmaga ostala doma, saj je imel tokrat Dončić svoj šov.

»Mi samo poskušamo storiti vse, kar je v naši moči, da bi mu olajšali delo na parketu, ko odda žogo. Edini način, da to storite, je, da samozavestno mečete na koš,« je o Dončiću po tekmi dejal njegov soigralec, Tim Hardaway mlajši.

Za 23-letnega Slovenca je bil to 47. trojni dvojček v rednem delu prvenstva NBA v karieri, obenem pa je postal deseti košarkar lige v zgodovini s tremi ali več trojnimi dvojčki z vsaj 40 točkami.

Iz igre je Dončić zadel 14 od 28 metov, 11 od 13 prostih metov in ukradel še tri žoge. Na vprašanje po tekmi, koliko mu pomeni izjemna osebna statistika, je odvrnil: »Prav nič. Če zmaga ekipa, sem vesel.«

Košarkarji Dallasa bodo zdaj naslednjih pet tekem igrali v domači dvorani. Prva jih čaka že v soboto, ko v goste prihaja ekipa Oklahoma City Thunder.