Trey Murphy III za pelikane, pri katerih sta manjkala tudi ključna igralca prve peterke Brandon Ingram in Zion Williamson, tokrat ni znal zgrešiti, kar osem košarkarjev domače ekipe pa je doseglo vsaj deset točk.

Murphy je zadel vseh osem metov iz igre za skupno 22 točk.

»Res je bila zabavna tekma. Vsi smo se vključili, bilo je veliko dobre energije tako na igrišču kot na klopi. Všeč mi je biti del te ekipe, ker vsak igralec razume našo timsko miselnost. Lahko smo ponosni na današnjo zmago,«je dejal Murphy.

Čeprav je Dončić štiri sekunde pred koncem tekme popeljal Dallas na zgolj točko zaostanka, se je njegov poskus z razdalje, ki bi Dallasu prinesel zmago, odbil od obroča. Triindvajsetletni Slovenec je lahko po zgrešenem metu le nemočno zmajeval z glavo.

»Verjetno bi moral bolje nameriti, a je v redu,« je po tekmi dejal Dončić, ki je sicer tokrat zgrešil 11 od 13 metov za tri točke, in dodal: »Težko je z le dvema sekundama narediti polaganje ... Zato sem se odločil za strel z razdalje.«

Spencer Dinwiddie je za teksaško ekipo dodal 24 točk, nekdanji pelikan Christian Wood pa 23. Po tekmi je Wood priznal, da so Teksašani podcenjevali tekmeca: »Prehitro se nam je zdelo, da imamo zmago v žepu, da se tekmec ne more vrniti.«

Dallas je na 12 medsebojnih obračunih komaj drugič izgubil proti New Orleansu. Naslednja tekma v prvenstvu NBA ga čaka v četrtek, ko bo gostoval pri Brooklynu.