Metodološka komisija je v obrazložitvi izbora prejemnika priznanja gazela primorsko-notranjske regije 2022 zapisala, da je v začetku devetdesetih let ustanovljen Sodimex svojo priložnost sprva videl v trgovinski dejavnosti. Od trgovanja s hlodovino in potem predelave furnirja so se skozi dve desetletji učili in preobrazili v izdelovalca sestavnih delov za stole in pohištvo. Podjetniška filozofija ustanovitelja sloni na športni filozofiji: sodelovati in zmagovati v timu ter predvsem trdo trenirati. Družinsko podjetje je v zadnjih letih podvojilo prihodke iz prodaje: v letu 2021 so presegli 6,3 milijona evrov. Kolektiv 15 sodelavk in sodelavcev ustvarja zavidljivo dodano vrednost, v letu 2021 je znašala kar 119.600 evrov na zaposlenega. Tržni položaj temeljijo na povezovanju s partnerji, ne na lastni blagovni znamki. Izvažajo v 12 držav v Evropi, ZDA in Aziji. Orientirani so trajnostno, v izdelavo izdelkov iz slovenskega lesa v Sloveniji. Ponašajo se z odlično bonitetno oceno A1++.

Drugi dve nominirani podjetji za regionalno priznanje sta bili podjetje Comcom, ki ga vodi direktor Pavel Troha, ter podjetje Mules, katerega direktor je Damjan Mulec.

Povejmo še, da bo v ponedeljek v Dnevniku objavljena lestvica 100 najhitreje rastočih podjetij primorsko-notranjske regije.