Tratnik (Bahrain-Victorious) je za zmagovalcem zaostal štiri sekunde in bil najboljši od četverice Slovencev na startu. Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je krožno preizkušnjo v Quebecu končal na 24. mestu z istim časom kot skupina najboljših za Cosnefroyjem. Matej Mohorič je bil 54. (+1:20), njegov moštveni kolega pri ekipi Bahrain-Victorious, Matevž Govekar, pa preizkušnje ni končal.

Tratnik je bil sicer eden bolj dejavnih v zaključku preizkušnje, a je večja skupina najboljših vselej pokrila napade kolesarjev. Med njimi ni veliko poskušal Pogačar, ki se je držal glavnine, na koncu pa ni posegel v boj za visoka mesta.

Dirko je kljub številnim napadom pred tem odločil prihod v zadnji del trase, ki se je do cilja ves čas dvigal. Takrat, dobra dva kilometra pred ciljem, je Cosnefroy (AG2R Citroen) silovito pospešil, nihče pa mu ni uspel slediti. Ciljno črto je prečkal štiri sekunde pred Matthewsom (BikeExchange-Jayco) in Girmayem (Intermarche-Wanty-Gobert), četrto mesto je pripadlo Belgijcu Woutu Van Aertu (Jumbo-Visma), sicer prvemu favoritu današnje preizkušnje.

V nedeljo bodo v ospredju bržčas boljši hribolazci, saj bodo morali na 221,4 km dolgi trasi po Montrealu premagati več kot 4842 višinskih metrov ali 1866 m več kot danes.

Več si od nedeljske dirke, ki se bo začela ob 16.15 in končala okoli 22. ure, obeta tudi Pogačar. Ta se tako kot večina v Kanadi prisotnih kolesarjev pripravlja na svetovno prvenstvo v avstralskem Wollongongu, ki se bo 18. septembra začelo z vožnjama na čas.