Rokometašice Krima Mercatorja bodo svoje popotovanje v ligi prvakinj v novi sezoni začele v romunski metropoli. V nedeljo jih ob 16. uri čaka zahtevna tekma skupinskega dela z Bukarešto, kjer od leta 2018 igra tudi slovenska reprezentantka in nekdanja krimovka Elizabeth Omoregie. Tradicionalne tekmice iz slovenske in romunske prestolnice so doslej v ligi prvakinj odigrale že osem tekem. Na njih so Ljubljančanke le enkrat zmagale in igrale neodločeno ter doživele šest porazov.

Pred krimovkami je zahtevna naloga. V zadnjem desetletju izjemno ambiciozna romunska ekipa bo tudi v tej sezoni naskakovala evropski vrh. Zavoljo tega sta iz madžarskega Györa prišli francoska vratarka Laura Glauser in romunska krožna napadalka Crina Pintea, iz francoskega Metza pa izjemna srednja zunanja igralka Grace Zaadi. »V minulih dveh mesecih smo naredili, kar smo lahko in s tem sem zadovoljen. Rokometašice so na treningih pokazale odlično energijo, tudi trenerska ekipa je dala od sebe vse,« pred gostovanjem v Romuniji pravi črnogorski strokovnjak na klopi Krima Dragan Adžić, ki na nedeljski tekmi ne bo mogel računati na Sanjo Radosavljević.

»Za Bukarešto igrajo vrhunske rokometašice, prva zvezdnica in motor ekipe pa je Cristina Neagu, ki odlično deluje v povezavi s Crino Pinteo. Ne smemo pozabiti niti na Elizabeth Omoregie, ki je v dobri formi,« je dodala kapetanka Barbara Lazović, ki je bila v dveh obdobjih – najprej med letoma 2018 in 2019, nato pa še med letoma 2020 in 2022 – tudi sama ena od nosilk igre Bukarešte.