Po navedbah NBC je Rodman izrazil upanje, da bo ta teden odletel v Rusijo in pomagal 31-letni priprti košarkarici. Oblasti so jo aretirale februarja v Moskvi, le teden dni pred začetkom ruske invazije na Ukrajino. Takoj po njeni obsodbi so se med Moskvo in Washingtonom začeli pogovori o morebitni izmenjavi zapornikov, še poroča francoska agencija AFP.

»Dobil sem dovoljenje, da grem v Rusijo in pomagam tej punci. Poskušal bom priti tja še ta teden,« je za NBC dejal Rodman. Ni pa povedal, kdo naj bi mu izdal to dovoljenje.

Petkratni prvak lige NBA pri 61 letih ni prvič vpleten v geopolitiko. Tesno je povezan s severnokorejskim voditeljem Kim Jong-unom in je večkrat obiskal Severno Korejo. Političnega voditelja je nekoč označil kot »prijatelja za vse življenje«. Leta 2018 je bil tudi v Singapurju, ko je potekalo srečanje med Kim Jong-unom in nekdanjim ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom.

Leta 2014 pa se je ekscentrični košarkar v Moskvi srečal tudi z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom in ga opisal kot »res kul«, v intervjuju za NBC pa je dodal: »Predobro poznam Putina.«