Gajser je bil danes v prvi vožnji šesti, v drugi pa sedmi. Skupno je tako na dirki za šesto mesto dobil 29 točk, za potrditev naslova že danes pa je v seštevku SP moral obdržati vsaj 100 točk naskoka pred tekmeci, kar mu je tudi uspelo, saj je Švicar Jeremy Seewer, danes drugi, v seštevku zdaj pri 104 točkah zaostanka.

V prvi vožnji je Gajser, po sobotnih kvalifikacijah je imel šesto izhodišče, začel na tretjem mestu, se prebil na drugo, a sta ga sredi vožnje prehitela Nizozemec Glenn Coldenhoff in Francoz Maxime Renaux. Gajserja je v zadnjih krogih preganjal Seewer in ga tudi prehitel, tik pred koncem pa je pred Slovenca prišel še Francoz Romain Febvre.

Takšen razplet je pomenil, da bi moral Gajser v drugi vožnji dobiti še 13 točk oziroma končati na osmem mestu, če bi bil Seewer prvi. A ne Švicar ne Slovenec nista začela najbolje, Gajser celo le na 14. mestu. Švicar je dolgo vozil na tretjem mestu in se po sedmih krogih prebil na deveto, pozneje je bil sedmi. Takšen razplet je Gajserju omogočal predčasno slavje v sezoni, čeprav se je Seewer še prebil na drugo mesto.

Drugo vožnjo je sicer dobil Coldenhoff, ki je tudi zmagal skupno na dirki pred Seewerjem in Renauxom.

V SP ima zdaj Gajser 674 točk, Gajser pa 570.

V razredu MX2 je dirko dobil Francoz Tom Vialle, drugi je bil Nizozemec Kay de Wolf, tretji pa Belgijec Jago Geerts. Slovenski dirkač Jan Pancar je osvojil 11. mesto, potem ko je bil 12. v prvi in deseti v drugi vožnji.

Do konca sezone sta le še dve dirki, naslednji teden v francoskem St. Jean d'Angelyju, zadnja bo nato 4. septembra v turškem Afyonkarahisarju.