Eden ključnih mož ob zmagi Danca Jonasa Vingegaarda na nedavno končani dirki po Franciji je v Italiji treniral za zadnji del sezone, ko se je po pisanju belgijskega časnika Het Laatste Nieuws na enem od spustov zaletel v avto.

Pri tem si je zlomil vrat, in čeprav je belgijski časnik sprva sporočil, da je bil v življenjski nevarnosti, je to Benoot na družbenih omrežjih danes zanikal.

»Z mano je vse v redu. Včeraj sem doživel nesrečo v italijanskih Alpah. Sem v bolnišnici, kjer zame odlično skrbijo. Čeprav je položaj resen, pregledi so namreč pokazali manjši zlom vratu, nikoli nisem bil v življenjski nevarnosti. Moje stanje je stabilno,« je zapisal 28-letnik.

Po vsej verjetnosti pa je njegova sezona končana, s čimer bo moral izpustiti nastop na svetovnem prvenstvu v Avstraliji prihodnji mesec. Benoot je pred letošnjo sezono prestopil k Jumbo-Vismi in zabeležil drugo mesto na enodnevni dirki skozi Flandrijo ter dve tretji mesti, najprej na nizozemskem Amstel Goldu in nedavno še na klasiki San Sebastian.

Na Touru je bil pomemben pomočnik tako Vingegaardu ob zmagi na Touru kot rojaku Woutu Van Aertu v boju za zeleno majico.

V karieri je zbral tri zmage, zadnjo pred dvema letoma v šesti etapi dirke Pariz - Nica. Pred štirimi leti je slavil tudi na vse bolj priljubljeni preizkušnji Strade Bianche po toskanskih makadamskih cestah.