Irena Vodopivec Jean je viceguvernersko mesto zasedla jeseni 2015. Lansko jesen je dobila nov mandat, ki bi se ji iztekel 6. oktobra 2027. »Izteka se sedmo leto mojega aktivnega delovanja v Banki Slovenije,« je dejala v odstopni izjavi.

Z mesta viceguvernerke odstopa iz osebnih razlogov. »Življenje je nepredvidljivo in tako so tudi v mojem osebnem življenju nastopile okoliščine, zaradi katerih sem se odločila, da intenzivnega delovanja v Banki Slovenije ne nadaljujem več,« je zapisala v prošnji za razrešitev, naslovljeni na DZ.

Svet Banke Slovenije šteje pet članov. V njem so guverner Boštjan Vasle ter viceguvernerji Vodopivec Jeanova, Jožef Bradeško in Tina Žumer.

Eno mesto je po izteku mandata Primožu Dolencu v začetku aprila prazno, saj je DZ vmes zavrnil kandidaturo Marjana Divjaka. Predsednik republike Borut Pahor bo po napovedih v začetku prihodnjega tedna DZ predlagal, da na to mesto imenuje Milana M. Cvikla, ki ima podporo koalicije. DZ bo o tem nato glasoval v 30 dneh.

Bradešku se bo mandat na viceguvernerskem mestu iztekel konec februarja prihodnje leto, viceguvernerki Žumrovi konec junija 2027, guvernerju Boštjanu Vasletu pa 8. januarja 2025.