Razlika na parketu je bila tako velika, da so veliko priložnosti za igro dobili prav vsi košarkarji Dallasa, za katere je 18 točk dosegel Dwight Powell, na nasprotni strani jih je prav toliko v statistiko vpisal Drew Eubanks. Odločilen je bil skok pod obročema, ki ga je Dallas dobil kar z 51:29, pa tudi met iz igre, ki je bil pri gostiteljih kar 53,2 odstoten, Dončićev 57,1, pri gostih pa le 37,3.

Velja dodati, da je Dončić na tekmi prejel novo tehnično napako, že 16. v sezoni, zato na naslednji tekmi v nedeljo proti San Antoniu ne bo igral. Obstaja le možnost, da bi liga tehnično napako razveljavila.

Ljubljančan spet ni znal brzdati temperamenta.» Tehnično napako sem dobil, ko sem vprašal, kako, da to ni prekršek ... To je to,« je pojasnil Ljubljančan, ki se je v pogovor s sodnikom spustil potem, ko ga je ob koncu prve četrtine med metom podrl Elijah Hughes. »Če vprašate mene, bi morali odločitev preklicati. To ni bila tehnična napaka. Samo vprašal sem.« Sodniki na drugi strani trdijo, da enostavno ni nehal s svojim pritoževanjem.

Dallas si je že priigral najmanj četrto mesto na zahodu in s tem prednost domačega terena v uvodnih dveh krogih končnice. Brooklyn pa je s 118:107 premagal Cleveland, tudi tokrat brez obolelega Gorana Dragića. Kevin Durant je za zmagovalce dosegel 36 točk, pri Clevelandu je z 31 koši izstopal Darius Garland.

Z zmago si je Brooklyn priigral sedmo mesto na vzhodu, to pa bo zanesljivo obdržal, če v nedeljo doma užene Indiano.