Etapa, ki je potekala po Dubaju ter se začela in končala na razstavišču Expa 2020, bi morala biti sicer namenjena sprinterjem, a so se ekipe najhitrejših kolesarjev preveč spogledovale v zadnjih 20 km ter se prepozno podale v lov za peterico ubežnikov.

Ti so bežali od samega začetka etape, na koncu pa ohranili 15 sekund naskoka pred tokrat neodločno glavnino, v kateri sta v cilj pripeljala tudi oba Slovenca Pogačar in Luka Mezgec (BikeExchange-Jayco). Drugo mesto je pripadlo Francozu Paulu Lapeiri (Ag2r Citroen), tretji pa je bil Rus Dmitri Strahov (Gazpron-RusVelo).

Zadnja etapa v soboto

Lov na rdečo majico vodilnega bo znova odprt v soboto, ko bo na vrsti zadnja, sedma etapa. Ta bo v dolžini 148 km potekala od al-Aina do Džebel Hafita (10,9 km/6,7 %). Na zaključni vzpon ima Pogačar lepe spomine. Lani je tam v dvoboju za zmago ugnal Britanca Adama Yatesa (Ineos Grenadiers), letos pa bo prav Britanec eden tistih, ki bodo skušali presenetiti doslej prepričljivega slovenskega asa ter njegovo ekipo.

Yates v skupnem seštevku na četrtem mestu za Pogačarjem zaostaja 17 sekund, tri sekunde manj zaostanka ima na tretjem mestu Rus Aleksandr Vlasov (Bora-Hansgrohe), drugi pa je Italijan Filippo Ganna (Ineos Grenadiers), ki pa bo kljub vsega štirim sekundam zaostanka le s težavo držal ritem najboljših na zahtevnem zadnjem vzponu.

Pogačar je petkovo etapo preživel precej bolj mirno kot dan prej, ko je sedem kilometrov pred ciljem predrl zračnico in nato skupaj z ekipo lovil priključek do glavnine. Etapa se bo začela zgodaj zjutraj po slovenskem času, v cilju pa najboljše pričakujejo nekaj po 13. uri.