»Sodelovanje z Mestno občino Koper in drugimi partnerji mi je bilo v veselje in čast. Z nekaterimi so se kdaj pa kdaj seveda pojavile tudi razlike v pogledih, tudi s koprskim županom Alešem Bržanom, a tudi z njim je bilo sodelovanje korektno in profesionalno, za kar se mu zahvaljujem,« so Jurijeve besede povzeli v sporočilu za javnost. Juri je ob tem ocenil, da muzej zapušča v dobri formi, bistveno posodobljenega in zanimivejšega, zdaj pa je od njegovega naslednika odvisno, ali bo nadaljeval po tej poti.

Juri je ob tem nanizal številne odprte projekte, za katere si želi, da bi bili uspešno zaključeni, kot je obnova zbirke novejše zgodovine, selitev pisarn iz muzejske palače s sprostitvijo dodatnih prostorov za nove zbirke, projekt Koper-Capodistria 1500 in začetek delovanja muzejske kavarne. Muzej je vodil vse od leta 2012, leta 2017 ga je tedanji župan Boris Popovič imenoval za še en petletni mandat. Juriju bi se drugi mandat tako iztekel sredi poletja. Pred koncem prvega mandata so sicer prišli na dan očitki na račun Jurijeve samovolje in vrste nepravilnosti pri vodenju muzeja, v spor med zaposlenimi in direktorjem je poseglo tudi ministrstvo za kulturo, a brez konkretnih rezultatov.

Decembra lani je vodstvo Pokrajinskega muzeja po neuspelem predlogu dopolnila k rebalansu občinskega proračuna opozorilo na po njihovem mnenju pomanjkanje razumevanja vodstva občine glede potrebne sanacije prostorov zbirke novejše zgodovine. sta