Najboljša slovenska teniška igralka, na lestvici WTA zaseda 31. mesto, bi se morala ob 2.30 po slovenskem času pomeriti z Riskejevo (57. WTA), a je po četrtfinali zmagi proti še eni Američanki Lauren Davis začutila bolečino v predelu trebuha ter danes pred polfinalom predčasno zaključila nastop v Adelaide.

Glede resnosti poškodbe pred prvim grand slamom sezone je 24-letna Konjičanka na družbenih omrežjih pomirila navijače. »Zelo mi je žal, da sem bila zaradi poškodbe trebušne mišice prisiljena predati polfinalni obračun. Zdaj se želim posvetiti le temu, da bom 100-odstotno in kar seda pripravljena na nastop na odprtem prvenstvu Avstralije,« je zapisala na Instagramu.

Na OP Avstralije se bo 24-letna Konjičanka kot 29. nosilka v prvem krogu pomerila z Nizozemko Arantxo Rus.

Finale v Adelaide povsem ameriški

Finalistki turnirja serije WTA v avstralskem mestu Adelaide z denarnim skladom 239.477 ameriških dolarjev sta postali ameriški teniški igralki Alison Riske in Madison Keys. Riskejeva je napredovala po predaji Zidanškove, Keysova pa je premagala 17-letno rojakinjo Coco Gauff.

Povsem ameriški obračun v polfinalu je odločil tretji niz, ki ga je s 7:5 dobila Keysova, sicer finalistka OP ZDA 2017. Starejša od obeh Američank je prvi niz izgubila s 3:6, nato pa osvojila drugega s 6:2. Keysova (87. WTA) bo v 11. finalu v karieri igrala za šesto lovoriko. Nazadnje je slavila avgusta 2019 v Cincinnatiju.