Dražba, ki se je začela že decembra, je bila zaradi slabega odziva podaljšana do danes, tudi v drugo pa se več kot 1500 prijavljenih ni ogrelo za najbolj prestižne in drage predmete, ki jih je posedoval eden najboljših nogometašev v zgodovini.

V promet so šli predvsem predmeti sentimentalne vrednosti, kot na primer klobuk z modrim trakom, ki ga je Maradona večkrat nosil. Začetna cena je bila 20 dolarjev, sledila je ponudba za 50 dolarjev, kupec pa je na koncu zanj odštel 320 dolarjev.

520 dolarjev je dosegla kapa z zastavo Venezuele, ki jo je Maradona dobil od predsednika te države Nicolasa Madura in ki jo je nosil ob prvi zmagi kot športni direktor Gimnasie de la Plata.

Kitara za le 1000 dolarjev

Kitara andaluzijskega kitarista Vicente Amigo s posvetilom »Diego Armando Maradona, največji v zgodovini« je dobila novega lastnika za 1000 dolarjev.

Zvezda dražbe je bila hiša v prestižnem predelu Buenos Airesa Villa Devoto, v kateri sta bivala starša Diega, Dalma Salvadora Franco (Dona Tota) in Diego Maradona (Don Diego). Diego jima jo je podaril 1980, ko je bil še član Argentinos Juniors. Začetna cena je bila 900.000 dolarjev, prav nihče pa ni pokazal zanimanja zanjo.

Prav tako je ostalo neprodano stanovanje v Mar del Plati z izklicno ceno 65.000 dolarjev ter prestižni BMW M4 coupe z dodatki, ki ga je Maradona uporabljal za pot do Gimnasie za 170.000 dolarjev. Avtomobil je imel podpis zvezdnika na sprednjem steklu, modre luči in zvočne signale, podobne policijskim, zato ni bil primeren za registracijo.

Na dražbi sta ostala tudi zadnji avtomobil, ki ga je kupil Maradona, BMW 759i z izklicno ceno 240.000 dolarjev, ter kombi Hyundai H1 za 38.000 dolarjev, ki ga je Maradona uporabljal, ko je bil trener Dorados de Sinaloa v Mehiki.

Dražbo je pripravilo pet otrok Maradone, Diego, Gianinna, Dalma, Jana in Diego Fernando, ki so se želeli znebiti predvsem predmetov, ki zahtevajo večje vsote denarja za vzdrževanje.

Na dražbi so bili prodani predmeti v vrednosti 26.000 dolarjev, medtem ko je vrednost neprodanih preko 1,4 milijona dolarjev.