Še nikoli v zgodovini nogometne lige prvakov dva meseca pred dvoboji osmine finala ni bilo tako razburljivo, kot je v tej sezoni. Razlog je v tem, da so v Nyonu zaradi človeške napake ponovili žreb ter negotovost, ki bi jo lahko rezali s škarjami, podaljšali za tri ure. Po prvotnem scenariju je zaradi nepravilnega umeščanja tekmecev za drugi par Villarreal sprva dobil za nasprotnika Manchester United, s katerim se po pravilih ne sme srečati v osmini finala, saj je bil z njim že v skupinskem delu.

V ponovljenem žrebanju (opravili so ga ob 15. uri) sta jo najslabše odnesla madridski Real in zvezdniški PSG, ki se bosta pomerila že v osmini finala. To pomeni, da bo stadion Santiago Bernabeu znova dočakal obisk Lionela Messija, ki je v tej sezoni iz Barcelone prestopil k francoskemu velikanu. V medsebojnih dvobojih v ligi prvakov je precej uspešnejši Real, ki je dobil tri dvoboje, dvakrat sta moštvi remizirali, enkrat pa so bili boljši Parižani.

Slovenska igralska trojica, ki se je s svojimi klubi uvrstila med najboljših 16 moštev stare celine, je dobila izjemno zahtevne tekmece. Atletico Madrid Jana Oblaka se bo pomeril z Manchester Unitedom. Španci in Angleži se bodo srečali prvič po novembru 1991, ko je španski predstavnik napredoval v pokalu pokalnih zmagovalcev. Inter Samirja Handanovića bo izzval Liverpool. Milančani imajo eno zmago na medsebojnih tekmah iz sezone 1964/65, Liverpool pa tri, zadnji dve sta del napredovanja iz osmine finala lige v sezoni 2007/2008. Benjamin Šeško bo s Salzburgom odpotoval le dobrih 100 kilometrov na sever, kjer se bo v Münchnu pomeril z Bayernom. Nazadnje sta se tekmeca srečala v minuli sezoni, ko je v skupinskem delu lige prvakov obe tekmi dobil Bayern (3:1, 6:2).

Dodajmo še, da je imel izmed drugouvrščenih moštev največ sreče pri žrebu branilec naslova Chelsea, ki se bo pomeril z Lillom. Izrazita favorita za napredovanje v četrtfinale bosta tudi Ajax, ki je v skupinskem delu dosegel vseh šest zmag, in Juventus.

Pari osmine finala nogometne lige prvakov: Salzburg (Avs) – Bayern München (Nem), Sporting Lizbona (Por) – Manchester City (Ang), Benfica (Por) – Ajax (Niz), Chelsea (Ang) – Lille (Fra), Atletico Madrid (Špa) – Manchester United (Ang), Villarreal (Špa) – Juventus (Ita), Inter Milano (Ita) – Liverpool (Ang), PSG (Fra) – Real Madrid (Špa). Prve tekme osmine finala bodo 15. in 16. februarja 2022 ter 22. in 23. februarja, povratne pa 8. in 9. ter 15. in 16. marca. Četrtfinalni obračuni bodo v prvi polovici aprila, polfinala bosta konec aprila in v začetku maja, finale pa bo 28. maja v Sankt Peterburgu.