Sinjemodri iz Manchestra so danes zgodaj popoldne na domačem stadionu z 1:0 ugnali Wolverhampton. Edini zadetek pa je v 66. minuti dosegel Raheem Sterling. Gosti so celoten drugi polčas igrali brez izključenega Raula Jimeneza.

Tudi Liverpool je na domačem stadionu slavil z 1:0. Premagal je Aston Villo. Pod edini zadetek na tekmi pa se je podpisal Mohamed Salah, ki je v 67. minuti uspešno izvedel enajstmetrovko. Goste je prvič na Anfieldu vodil nekdanji zvezdnik rdečih Steven Gerrard, a si prvega obiska kot trener nasprotne ekipe ne bo najbolje zapomnil.

Še več težav kot oba tekmeca v boju za naslov je imel Chelsea. Zmago so si varovanci Thomasa Tuchla priigrali šele v četrti minuti sodnikovega dodatka, ko je še drugič na tekmi z bele pike zadel Jorginho. Pred tem je Leeds povedel v 28. minuti prek Raphinhe, Chelsea pa je do preobrata prišel po zadetkih Masona Mounta (42.) in prve uspešno izvedene enajstmetrovke Jorginha (58.). Za goste je v 83. minuti izenačil Joe Gelhardt, a Leeds na koncu le ni odnesel točke s Stamford Bridgea.

Na preostali tekmi popoldanskega sporeda je Arsenal zanesljivo s 3:0 ugnal Southampton. Pod zadetke so se podpisali Alexandre Lacazette (21.), Martin Oedegaard (27.) in Gabriel (62.). Že v petek je Brentford doma z 2:1 ugnal moštvo Watforda.