Mladi Niozeezemc, ki lovi prvi naslov prvaka v karieri, je tako bolje končal priprave na veliko dejanje sezone. Na dosedanjih prostih treningih sta si namreč s Hamiltonom razdelila plen, saj je v petek enega dobil Britanec, enega Nizozemec, Hamilton pa je bil hitrejši tudi danes dopoldne na zadnjem treningu.

A v kvalifikacijah je bil spet boljši dirkač Red Bulla, ki si je privozil 0,371 sekunde naskoka.

Tretji čas kvalifikacij je imel Britanec Lando Norris (McLaren), ob njem bo iz druge vrste začel še drugi Red Bullov dirkač Mehičan Sergio Perez. Tretjo startno vrsto pa sta v kvalifikacijah zasedla Španec Carlos Sainz (Ferrari) in drugi Mercedesov voznik Finec Valtteri Bottas.

»Občutek je seveda odličen. Izjemno sem zadovoljen, to sem si želel. A vem, da ne bo lahko, še posebej, če upoštevamo, v kakšni formi so na zadnjih dirkah,« je po uspešnih kvalifikacijah dejal nizozemski dirkač.

Britanec, ki lovi osmi naslov prvaka, s katerim bi se sam povzpel na vrh večne lestvice najboljših dirkačev (zdaj je izenačen z Michaelom Schumacherjem pri številki sedem), pa je dejal: »Max je odpeljal odličen zadnji krog in nismo imeli pravega odgovora. Zasluži si "pole position", a mislim, da je tudi naše izhodišče dobro. Še vedno sem v prvi vrsti in od tu naprej bom gradil.«

Finski veteran Kimi Räikkönen (Alfa Romeo), ki ga v nedeljo čaka 349. in zadnja dirka v bogati karieri dirkača formule 1, pa je v kvalifikacijah končal na 18. mestu.

Verstappen in Hamilton imata pred zadnjo postajo sezone enako točkovno izhodišče (369,5), a je v prednosti Nizozemec, ker ima eno zmago več. Če bosta dirkača izenačena tudi po zadnji dirki, bo o naslovu prvaka namreč odločalo prav številko zmag.