Pojasnil je, da bo izbral nekaj turnirjev in se pripravil posebej nanje. »Mislim, da bom moral tako igrati od zdaj naprej. To je sicer nesrečna realnost, a to je moja realnost. To zdaj razumem in tudi sprejemam,« je preko Zooma dejal 45-letni Woods, ki je pred tednom dni na družbenih omrežij objavil videoposnetek, kako po hudi nesreči, ki je postavila pod vprašaj tudi njegovo nadaljnjo kariero, tolče žogice in spet trenira.

Woods je prometno nesrečo doživel 23. februarja v Ranchos Palos Verdesu v Los Angelesu, ko je zaradi neprilagojene hitrosti - na območju z omejitvijo 70 km/h je vozil med 130 in 140 km/h - v ovinku zletel s ceste in trčil v drevo. V nesreči si je huje poškodoval desno nogo; z operacijami so mu v bolnišnici oskrbeli več odprtih zlomov desne noge, pri čemer so golenico utrdili s ploščico, gleženj pa z vijaki.

Po nesreči je bil najprej tri tedne v bolnišnici, nato pa še tri mesece v bolniški postelji na svojem domu na jugu Floride, je povedal za Golf Digest.

Woods se je v preteklosti že nekajkrat vrnil po resnih poškodbah. Leta 2017 je imel operacijo hrbtenice, nato pa je po vrnitvi pred dvema letoma osvojil svoj peti masters in skupno 15. major. Ko je letos doživel prometno nesrečo, je ravno okreval po še eni operaciji hrbta.

Petkratni zmagovalec mastersa je poudaril, da mu za dobro in zadovoljno življenje ni več treba zmagovati na turnirjih. Po predzadnji operaciji na hrbtu se je moral »še enkrat povzpeti na goro Everest. Moral sem in sem to tudi storil,« je dejal o načrtu za vrnitev in poznejšo zmago na mastersu 2019.

»Tokrat nimam več svojega telesa za plezanje na Everest in to je v redu,« je dejal Woods in dodal, da ko bo noga v redu, bo lahko še vedno igral golf in nastopal na turnirjih. »Toda ... ko gre za ponovni vzpon na goro in njen vrh, mislim, da to zame tokrat niso realna pričakovanja.«

Z videoposnetki na golfskem igrišču je Woods vzbudil pričakovanja navijačev po vsem svetu po skorajšnji vrnitvi, a ameriški zvezdnik opozarja, da je do te še dolga pot okrevanja. »Niti na polovici še nisem,« je dejal.