Smutiji so odličen zajtrk ali malica, zato jih, če jih še nisi, kar hitro sprejmite v svoje življenje. Ne le, da so nasitni, še neverjetno okusni so in res vam lahko polepšajo dan.

Ker ta smuti vsebuje tudi bučni pire, vam na kratko predstavljamo njegovo pripravo, za daljši opis s fotkami pa odklikajte na recept Doma pripravljen bučni pire.

Priprava pireja že vzame nekaj časa, a se tako zelo splača. Bučni pire pripravite v nekaj korakih:

• rumeno bučo previdno olupite in narežite na kocke

• bučne kocke pecite v pečici približno 40 minut na 175°C

• zmehčane bučne kocke zmiksajte

• pire po želji odcedite na cedilu, obloženem s krpo

• pire razdelite na porcije in zamrznite (ali pa pire vložite tako, kot bi marmelado)

• pripravljen pire v hladilniku počaka približno teden dni

Če vam ostane nekaj pireja, pripravite še recepta Bučna rulada s kremnim namazom in/ali Nebeško puhaste polnozrnate bučne palačinke.

Poiščite še nekaj idej za odlične smutije:

Detox smuti z jagodičevjem in kefirjem

Tropski smuti z mangom, banano, ananasom in kokosovim mlekom

Hruškov smuti z ingverjem in cimetom za krepitev imunskega sistema

Borovničevo-bananin smuti v skodelici s kokosom in pistacijami

Pregrešen smuti z arašidovim maslom in bananoVišnjev smuti z banano

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/!

PRIPRAVA

SESTAVINE:

1,5 dcl (mandljevega) mleka

4 žlice bučnega pireja

1 žlica javorjevega sirupa

2 banani

1 ščepec ingverja

1 konica noža muškatnega oreščka

1 žlička cimeta

PRIPRAVA

V mešalnik dajte narezane koščke banane – nekaj koščkov prihranite za okras – ingver, bučni pire, muškatni orešček, cimet, javorjev sirup. Dolijte mleko ter zmiksajte v kremst smuti. Smuti poskusite in dodajte še malo sirupa, če je premalo sladek.

Smuti nalijte v kozarec, okrasite s cimetom in banano ter postrezite.