Vse je kazalo, da se bo Atalanta proti Manchestru Unitedu oddolžila za nesrečni poraz v tretjem krogu lige prvakov, a je imel Cristiano Ronaldo v Bergamu drugačne načrte. Rekorder po številu zadetkov v najmočnejšem klubskem tekmovanju je oba zadetka za delitev točk zabil ob zaključku obeh polčasov. »Imeli smo tudi nekaj sreče, a takšen je nogomet. V Bergamu je vedno zahtevno igrati. Pomembno je bilo, da smo verjeli do konca in bili nagrajeni,« je povedal 36-letni Portugalec, ki je v letošnji sezoni lige prvakov na štirih tekmah dosegel pet golov. Med vsemi igralci Uniteda je najzaslužnejši, da na klopi rdečih vragov ostaja vse bolj nepriljubljeni trener Ole Gunnar Solskjaer.

To je bil večer, ko se je s premiernim letošnjim golom na veliki sceni izkazal Josip Iličić, ki je Atalanto tudi s pomočjo nasprotnega vratarja popeljal v vodstvo. Italijani so bili boljši nasprotnik in bližje zmagi, ki jim je na koncu spolzela iz rok. Iličić je ob menjavi dočakal ovacije s tribun in bil med najbolje ocenjenimi domačimi nogometaši. »Lahko smo ponosni na svojo predstavo. To je bil fantastičen večer. Brez Ronaldove čarovnije bi bil vsekakor še lepši. Nismo bili pod pritiskom zmage, a se nam je vseeno ponujala,« je povedal trener Atalante Gian Piero Gasperini. Njegovo moštvo v skupini F za dve točki zaostaja za vodilnima Villarrealom in Unitedom, kar pomeni, da ima dva kroga pred koncem skupinskega dela tekmovanja še vedno vse v svojih rokah. Atalanta bi se s šestimi osvojenimi točkami zagotovo prebila v izločilne boje lige prvakov.

In Manchester United? Ole Gunnar Solskjaer je izjavil, da je njegovo moštvo pokazalo trden značaj, da je dvakrat izničilo zaostanek. »Atalanta je zelo fizična ekipa, proti kateri je težko igrati. Na stadionu je bilo naelektreno ozračje. Ronaldo je bil znova neverjeten. Je igralec za velike tekme in najboljši strelec na svetu,« je povedal nekoč legendarni nogometaš rdečih vragov.

Rekorde znova podira Bayern München, ki ima v skupinskem delu lige prvakov strelske vaje. Bavarci so na štirih dvobojih dosegli sedemnajst zadetkov in že tretje leto zapored so na uvodu zmagali na vseh tekmah. Robert Lewandowski je vpisal stoti nastop v ligi prvakov, kar doslej ni uspelo še nobenemu poljskemu igralcu. Lewandowski, ki je proti Benfici zabil hat-trick in zastreljal enajstmetrovko, je udarni kandidat za letošnjo nagrado zlata žoga. V skupini E ni dvoma, da bodo nemški prvaki zasedli prvo mesto. Bližje napredovanju v osmino finala je Barcelona, ki je drugič zapored izvlekla minimalno zmago proti Dinamu iz Kijeva, ki ostaja brez doseženega gola. Za Katalonce bo ključen domači obračun z Benfico.