Prvi obračun Dallasa v novi sezoni lige NBA se tako ni končal po željah slovenskega asa. Ta je odigral svojo 200. tekmo v ligi NBA. Za uvod v svojo četrto sezono je Luka Dončić igral 35:24 minute, iz igre zadel šest od 17 metov (2/7 za tri), nezgrešljiv pa je bil s črte prostih metov (4/4). Na tekmi je ukradel eno žogo, pet pa jih je izgubil.

Telički niso ujeli najboljšega večera pri metu iz igre (33,3 odstotka), odločilna pa je bila tretja četrtina, ki so jo po vodstvu 51:44 ob polčasu domači košarkarji dobili kar za 15 točk in razrešili vse dvome o zmagovalcu na prvi od dveh medsebojnih tekem v tej sezoni.

Dončič: Bili smo obupni

»Igrali smo obupno. To je bila naša prva tekma, imamo novega trenerja, veliko novih obrazov v strokovnem štabu, nekaj novih igralcev. Res je bila grozna tekma, nič ni šlo skozi obroč. V tretji četrtini so oni zadevali, mi ne in tako enostavno je to. Nismo bili na njihovi ravni v obrambi. V sezoni je še 81 tekem, tako da se s tem ne obremenjujemo preveč,« je na tiskovni konferenci po obračunu razlagal Dončić

Pri gostih je bil poleg slovenskega asa, ki je bil najboljši skakalec in podajalec Dallasa, strelsko še najbolj prepričljiv Jalen Brunson s 17 točkami, 14 jih je dodal Tim Hardaway mlajši. Pri domačih je šest igralcev preseglo dvomestno število točk, izstopala pa sta Cam Reddish z 20., ter Trae Young, ki je 19 točkam dodal še 14 podaj. Hawks so iz igre metali 48-odstotno.

To je po tekmi izpostavil tudi trener Dallasa Jason Kidd, ki je po minuli sezoni prevzel vajeti ekipe od Ricka Carlisla. »Imeli smo številne odprte mete, v prvem polčasu smo v obrambi igrali dobro, a tega nismo izkoristili z uspešnimi meti. So zelo dobra ekipa. Niso po naključju prišli do finala vzhodne konference. Imajo odličnega trenerja, zelo dobre igralce. Fizično so močni in vedeli smo, da bo težko, ampak to je uvodna tekma sezone, vsi smo se še malo lovili. Zadeli so nekaj metov, mi pa smo grešili,« je Dončića dopolnil Kidd.

Miami razbil prvake

Na preostalih današnjih tekmah so v tesni končnici Golden State Warriors na krilih Stephena Curryja (45 točk, 10 skokov) ugnali Los Angeles Clippers s 115:113, visok poraz pa so doživeli prvaki Milwaukee Bucks. S kar 137:95 so bili boljši Miami Heat, ki tako uspešno začenjajo pot brez Gorana Dragića, Slednjega so po sedmih sezonah pred letošnjim tekmovalnim obdobjem poslali v Toronto.

Prav Dragić pa bo s Toronto Raptors naslednji tekmec Dallasa, ekipi se bosta srečali v noči s sobote na nedeljo ob 1.30 po slovenskem času.