V vlogi velikega favorita je Rennes prišel v Maribor. Dan pred tekmo Francozi niso preizkusili zelenice v Ljudskem vrtu, ki je v zadnjih tednih v slabem stanju. Da bodo nad površino bolj šokirani nogometaši, ki so v začetku meseca premagali supermoštvo PSG, je napovedoval trener slovenskih prvakov Ante Šimundža, njegov nasprotnik Bruno Genesio pa je opozarjal, da njegovi varovanci na tekmi ne smejo biti ležerni, saj se jim lahko zgodi, kar se pogosto dogaja v pokalnih tekmovanjih – da amaterji premagujejo favorizirane ekipe. Na dokaj odprtem obračunu sta imeli obe moštvi priložnosti, eno več so za zmago z 2:1 izkoristili gostje, ki se glede na ocenjene vrednosti nogometašev niso proslavili, a vseeno so bili boljši od borbenih Sobočanov.

Na evropski nogometni obračun so Mariborčane s svojo navzočnostjo na mestnih ulicah dan pred tekmo in na dan tekme opomnili navijači kluba iz Bretanje, okoli 150 jih je prišlo v štajersko prestolnico. Glasni so bili tudi med sinočnjim obračunom, ki si ga je v živo ogledalo le nekaj več gledalcev kot na prvi domači tekmi Mure v konferenčni ligi.

Po dveh porazih muraši pred dvobojem z Rennesom niso skrivali apetitov po prvi točki, čeprav so v isti sapi poudarjali, da so Francozi z naskokom kvalitetnejši tekmec. To so ti dokazali predvsem v prvih minutah tekme, začeli so igrivo in samozavestno. Ante Šimundža je za boj s hitrimi nasprotniki izbral obrambno postavitev. Prekmurci so kljub podrejenemu položaju na igrišču prišli do svojih priložnosti, za prejeta gola pa bili krivi sami.

Najprej so zapretili nogometaši Rennesa, že v 6. minuti so zatresli okvir vrat Matka Obradovića, deset minut za tem pa po napakah in zmedi pred golom Mure prišli do enajstmetrovke, prekršek je storil Matic Maruško. V 17. minuti je z bele točke uspešno streljal Sehrou Guirassy. Sledil je hiter odgovor Prekmurcev, v 20. minuti je po lepi podaji Žana Karničnika gol dosegel Mitja Lotrič, najboljši Murin nogometaš na igrišču. Črno-beli so po izenačenju zaigrali bolje.

Na odmor so s prednostjo vseeno odšli Francozi. Slovenski prvaki so v 41. minuti na sredini igrišča izgubili žogo, Rennes je krenil v napad, prvi strel je Obradović ubranil, odbitek pa je Gaetan Laborde poslal za hrbet hrvaškega vratarja. Mura bi lahko do konca prvega polčasa izenačila. Žiga Kous ni izkoristil priložnosti, na drugi strani pa so za povišanje vodstva zapretili tudi Francozi, a prav tako brez uspeha.

V drugi del so Prekmurci krenili samozavestno in pretili predvsem iz protinapadov, v zaključkih akcij, ki so se hitro zvrstile, pa so bili slovenski prvaki premalo natančni, da bi presenetili Rennes. Sedma ekipa francoske prve lige je po šestdeseti minuti Slovencem dopuščala manj priložnosti, nogometaši v črnem so stopili na žogo in kontrolirali potek obračuna ter se po treh krogih konferenčne lige zavihteli na vrh skupine G, Tottenham je na Nizozemskem izgubil proti Vitesseju.

»Mura je bila zelo ambiciozna in dobro organizirana. Predstavljali so nam veliko težavo ob prehodih v napad. Mislim, da ekipe nismo dobro ocenili, imeli smo težave,« je po dvoboju priznal trener Rennesa Bruno Genesio. »Glede na prikazano smo lahko ponosni, a nismo zadovoljni z izidom. Po treh tekmah vemo več o nasprotnikih in to bomo skušali v nadaljevanju tekmovanja izkoristiti,« je po obračunu povedal trener Mure Ante Šimundža. Strelec Mitja Lotrič je obžaloval, da je Mura na začetku obračuna prelahko pustila Rennesu, da povede: »V nadaljevanju tekme smo jim dobro parirali. Odločale so malenkosti in ostali smo brez točk.«