Triinštiridesetletni Zlatnar trenira tudi Jureta Grkmana, tekača na 400 m, vadil je tudi slovensko rekorderko na 400 m ovire Agato Zupin, ki pa jo bo v naslednjem obdobju, želela si je namreč vadbe v večji skupini, treniral Matija Šestak.

Slednji je bil pred prihodom Janežiča na atletsko sceno slovenski rekorder na 400 m. »Odločil sem se, da končam sodelovanje z Rokom in nadaljujem z novim trenerjem, ki mi ga ni treba posebej predstavljati. Po devetih letih sicer zelo uspešnega obdobja sem ugotovil, da moram narediti spremembo, če želim napredovati in izboljševati rekorde,« je na novinarski konferenci povedal Janežič.

Izpostavil je, da to zanj ni bila lahka odločitev. »Napočil je pravi čas, ker se je končalo olimpijsko obdobje. Odslej imam zelo dobrega sparing partnerja na treningih, Grkmana. Prvič v življenju bom vadil z nekom, ki mi lahko sledi in lahko oba drug drugemu veliko pomagava. Sem iz Vodic in bom treniral v bližnjem Kamniku. To mi bo tudi olajšalo delo, blizu bom domu, imel bom mir ter vse na voljo na stadionu, kadarkoli bom želel,« je dodal Janežič.

Zlatnar ni poklicni trener

Zlatnar je izpostavil, da ni poklicni trener. »To delo opravljam v prostem času in sem moral najprej dobiti soglasje družine. Dobil sem zeleno luč in po tehtnem premisleku, sem namreč tudi direktor podjetja za prehrambene dodatke s 13 zaposlenimi, sem se odločil za nov velik izziv,« je osebno odločitev pokomentiral Zlatnar.

Prvi cilj bo, da Janežič izboljša državni rekord na 200 m Matica Osovnikarja. »Ima namreč velike rezerve v maksimalni hitrosti in zelo dober občutek za ritem in tempo. Intenzivnost treningov bomo imeli prek vse sezone enakomeren, da preprečimo poškodbe. Motivirani smo in komaj čakam, da se vse skupaj začne,« je povedal Zlatnar.

Decembra bo Janežič odšel priprave na Tenerife, potem pa bo že jasno, kako bo potekala sezona. Po besedah Zlatnarja še ni trdno določeno, ali bo Janežič nastopil na dvoranskem svetovnem prvenstvu marca 2022 v Beogradu. Izziva poleti sta SP v Eugenu v ZDA in predvsem evropsko prvenstvo v Nemčiji.

Predsednik Atletske zveze Slovenije Roman Dobnikar je izpostavil, da je bil Janežič dolga leta najboljši slovenski atlet. Pojasnil je tudi, da so in tudi bodo Predaniču nudili vso možno podporo.

»Bil je zaposlen na zvezi. Še danes ga imamo na prvem mestu za zaposlitev v javni upravi in takoj, ko bo možnost, ga bomo tudi zaposlili. Žal pa so pravila zaposlitev na programih letnega programa športa toga in če nekdo nima ustrezne izobrazbe, potem se ne more zaposliti. Vesel sem, da se je odločil, da konča študij,« je pojasnil Dobnikar.