Rangers je tekmo izgubil z 0:1, obračun pa bi moral biti odigran pred praznimi tribunami, potem ko je Sparta letos avgusta kazen prejela zaradi rasističnih vzklikov, namenjenih enemu od igralcev Monaca na tekmi tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov.

Vseeno je bilo lahko na tekmi okoli 10.000 otrok in staršev. Ti naj bi rasistične opazke namenili finskemu reprezentantu Glenu Kamari, ki je bil žrtev rasističnih izpadov že v minuli sezoni na tekmi proti Slaviji iz Prage v evropski ligi.

Uefa se je na četrtkov incident odzvala in uradno odprla preiskavo. Trener Rangers Steven Gerrard je po dvoboju dejal, da bi morale biti kazni za tovrstno početje strožje, češki klub pa je incident zanikal.

»To je popolnoma neverjetno, da moramo po tekmi zaradi neutemeljenih obtožb o rasizmu spremljati napade na nedolžne otroke,« je Sparta Praga zapisala v izjavi za javnost.

»Obnašanje otrok si razlagajo povsem napačno in si pridržujejo pristojnost, da sodijo izražanje čustev šestletnih otrok, ki ne vedo, kaj je rasizem,« je še razložil klub.

Krovna evropska nogometna zveza Uefa je sicer uvedla tudi preiskavo proti nemškemu prvoligaškemu klubu Union Berlin zaradi domnevnih antisemitskih žaljivk, usmerjenih proti gostujočim navijačem na tekmi z izraelskim Maccabijem v konferenčni ligi.