Enaintridesetletni Roglič je po zmagi na dirki po Emiliji nekoliko izboljšal točkovni zbir in ima trenutno na kontu 3449 točk. Drugi Van Aert jih ima 4507 oziroma 121 manj od Pogačarja. Belgijec na dirki Pariz - Roubaix s sedmim mestom ni osvojil dovolj točk, da bi prehitel 23-letnika s Klanca pri Komendi.

Pogačarja, dvakratnega zmagovalca Toura, sicer čakajo še tri preizkušnje do konca sezone. Danes bo nastopil na dirki treh dolin Vareseja, v sredo pa bo tako kot Roglič tekmoval na dirki Milano - Torino. V soboto nato sledi še zadnji vrhunec sezone, ko bosta oba Slovenca med favoriti na zadnjem spomeniku sezone, dirki po Lombardiji.

Med prvo deseterico ima Slovenija še enega kolesarja, Mateja Mohoriča na desetem mestu. Slednji je na dirki Pariz - Roubaix odstopil, potem ko je na polovici preizkušnje predrl zračnico, kasneje pa se ni več mogel vrniti v skupino najboljših.

Med najboljšimi 500 kolesarji so še štirje Slovenci. Jan Polanc je izgubil 58 mest in je 226., Jan Tratnik je prav tako izgubil nekaj mest in je 317., Luka Mezgec je 444., Kristjan Hočevar pa 499.

Na lestvici držav vodi Belgija, ki ima 14.309 točk, druga je Francija (10.946), tretja pa Slovenija (10.653).

Med ekipami je vodstvo pred koncem sezone prevzelo moštvo Deceuninck-Quick-Step, sledita pa Ineos Grenadiers in Jumbo-Visma.

...