Po dveletnem premoru in okužbi s covidom-19 pred devetimi meseci je bil Bekele, zmagovalec Berlina v letih 2016 in 2019, skupaj z vodilno skupino zelo hitro na progi. Po 18 kilometrih pa je bil tempo za Bekeleja prehiter. Skupina je s polovico maratona opravila hitreje, kot je bilo pričakovano, v manj kot 61 minutah.

Po okoli 25 kilometrih se je Bekele vrnil med vodilne tekače, ki so plačali ceno hitrega tempa v sončnem vremenu, na koncu pa se je moral zadovoljiti s tretjim mestom, medtem ko je Adola slavil prvo zmago na enem izmed najpomembnejših maratonov.

"Od začetka je bil tek res hiter, a vodilna skupina ni uspela držati tega ritma, zato sem izkoristil svojo priložnost in se prebil v ospredje," je po zmagi, ki mu je prinesla 20.000 evrov, dejal 30-letni Adola.

V ženski konkurenci je zmaga prav tako odšla v Etiopijo. S časom 2:20:09 ure je zmagala Gotytom Gebreslase pred rojakinjama Hiwot Gebrekidan (2:21:23) in Helen Toya (2:23:05).

"Čeprav je bil to moj prvi maraton, sem tekla za zmago. Proga v Berlinu je zelo lepa, rada bi še tekla tu," je po koncu povedala Gebreslasejeva.

Gebrekidanova ima še vedno v lasti najhitrejši ženski čas maratona, potem ko je lani v Milanu postavila čas 2:19:35 ure.