V osebnem vozilu so bili po poročanju bosansko-hercegovskih medijev nogometni sodnik Sabrija Topalović, pomožni sodnik Admir Šehović in član sodniške komisije Adnan Alispahić.

»V torek zvečer okoli 23.45 so napadalci v predoru Lendava na cesti med Jablanico in Konjicem prestregli vozilo znamke mercedes, v katerem so se nahajali A.Š. (1982), S.T. (1983) in A.A. (1971). Napadalci so s palicami razbili okna in v avtomobil vrgli baklo. Napadalci so pobegnili v golfu,« sporočilo policije povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Na podlagi sporočila policije je mogoče sklepati, da je Alispahić zaprosil za zdravniško pomoč, ki jo je prejel v zdravstvenem domu Jablanica.

Incident se je zgodil, potem ko so zaradi vdora navijačev na igrišče v 82. minuti prekinili tekmo v Mostarju.

Športni spletni portal sportSport.ba navaja neuradne informacije, da naj bi Alispahić dobil več poškodb na predelih rok, glave in reber.

Policija huligane še išče

Po poročanju omenjenega portala naj bi avtomobil z uradnimi osebami prestreglo pet huliganov, ki so najprej s kovinskimi palicami razbili okna avtomobila ter se lotili Topalovića, Alispahića in Šehovića, v avtomobil pa vrgli še prižgano baklo.

Najhuje jo je skupil prav Alispahić, ki je trenutno na dodatnih pregledih v bolnišnici v Zenici, napadalce pa policija še išče. Potniki v vozilu so se uspeli rešiti iz gorečega avtomobila.

Portal klix.ba navaja, da naj bi se nad avtomobil z uradnimi osebami s tekme spravila četverica, in ne peterica za zdaj še neznanih napadalcev.

Bosansko-hercegovski mediji poročajo, da se je po prekinitvi tekme delegat na tekmi odločil, da bo kot zmagovalca z izidom 3:0 vpisal gostujoči Borac, ki je pred prekinitvijo vodil z 2:0 po golu kapetana Banjalučanov Stojana Vranješa.

Glavni sodnik Topalović naj bi po poročanju Avaza na tekmi dosodil več spornih odločitev v korist gostujočega Borca, s čimer naj bi vplival na potek tekme.

Kot navaja klix.ba, je sodnik Topalović domače navijače razbesnel zaradi nedosojene enajstmetrovke v korist Veleža pri izidu 0:0.

Velež zaseda peto mesto na prvenstveni lestvici z 12 točkami, Borac, ki ima dve točki manj, je sedmi. Vodi Tuzla City z 22 točkami.