Za zmagovalcem Francozom Denisom Gargaudom Chanutom, ki je postal tudi zmagovalec svetovnega pokala, je zaostal le 16 stotink sekunde, ki jih je izgubil z nekoliko slabšim spodnjim delom.

Savšek pa ni bil edini slovenski predstavnik na stopničkah. Luka Božič je bil tretji, s čimer je še popravil svoj najboljši letošnji rezultat. Primorec je za razliko od Savška nekoliko slabše odvozil zgornji del.

V skupnem seštevku je Gargaud Chanut zbral 243 točk, Savšek jih ima 217, Božič pa je tekmovanje končal na šestem mestu, na svojem računu ima 182 točk.

Nejc Polenčič je v polfinalu, kjer sta Božič in Savšek zabeležila drugi oziroma četrti čas, zasedel 30. mesto.

Fišerova do skupnega slavja, slovenski kanuistki obstali v polfinalu

Češka kanuistka Tereza Fišerova je zmagovalka finala svetovnega pokala kajakašev in kanuistov v slalomu na divjih vodah. Fišerova je ugnala Avstralko Jessico Fox in slavila tudi v skupnem seštevku med kanuistkami. Slovenski predstavnici Alja Kozorog in Eva Alina Hočevar sta tekmovanje končali v polfinalu.

Kozorogova je bila v polfinalu 15. z zaostankom 13,33 sekunde po enem dotiku, Hočevarjeva pa je preizkušnjo brez dotika končala na 24. mestu (+22:22).

V finalu je bila najboljša Fišerova, ki je slavila s časom 111,79 sekunde. Odločali so predvsem dotiki, saj je Foxova na drugem mestu z dvema oz. s štirimi sekundami pribitka zaostala za 1,45 sekunde. Tretja je bila Nemka Elena Apel (+1,83).

V skupnem seštevku je zaradi dvojnih točk na zadnji tekmi Fišerova (280) prehitela Foxovo (276), tretje mesto pa si je z današnjimi stopničkami zagotovila Aplova (187).

Najboljša Slovenka v skupnem seštevku je bila Alja Kozorog na 15. mestu (119). Hočevarjeva je končala na 28. mestu s 64 točkami, Lea Novak, ki je izpadla v petkovih kvalifikacijah, pa je bila 35. kanuistka sveta (35).