»Odigrali smo dobro tekmo. V igri vidim napredek, zdaj potrebujemo še kontinuiteto. Tekmo je odločil naš dober servis. Bolgari so delovali nekoliko utrujeno, v naši igri pa je bilo veliko napak, sploh v prvem nizu,« je selektor Slovenije, Italijan Alberto Giuliani, povedal po suvereni zmago proti Bolgariji, ki niti za trenutek ni bila vprašljiva. Slovenci so nadaljevali stopnjevanje forme, pokazali najboljšo predstavo na prvenstvu, z zmago pa so si že zagotovili napredovanje v osmino finala.

Slovenci so tekmo začeli odločno. S servisi Klemna Čebulja in Alena Pajenka ter dobrim blokom so povedli s 5:1, nato pa prednost držali vse do konca prvega niza. Tekmec se je nekajkrat približal na dve točki zaostanka, da pa bodo Slovenci, ki so odlično sprejemali začetne udarce tekmecev, niz dobili, je bilo jasno po treh odličnih servisih Čebulja (dva asa), ko so povedli z 20:14.

Raznovrstnost slovenske igre se je nadaljevala tudi v drugem nizu. Branilci srebra so blesteli v vseh elementih, v obrambi so rešili nekaj nemogočih žog, v napadu pa bili zanesljivi in so si hitro nabrali prednost. Po vodstvu 15:8 so zašli v krizo in dovolili tekmecu, da se je nekajkrat približal na tri točke zaostanka. Toda nato so se spet zbrali in niz mirno pripeljali do konca.

Zbrano so začeli tudi tretji niz, v katerem so povedli s 6:3. Toda Bolgari se niso predajali, vzpostavili so ravnotežje, pri izidu 13:12 so prvič na tekmi povedli. Toda Slovenci so jim hitro pokazali, da njihovo upanje nima realnih osnov. Čebulj je s servisi poskrbel za tri zaporedne točke, as Jana Kozamernika je pomenil vodstvo 18:15, ki ga je nekaj trenutkov pozneje Čebulj (ki je dosegel štiri izmed osmih slovenskih asov) še povečal, in Bolgari so bili na kolenih.

»Ena naših lepših tekem v zadnjem času. Ekipno smo si med seboj zelo pomagali. Vsak je prispeval svoj delež in tako smo uspešno ohranjali prednost pred Bolgari, ki niso popuščali, so pa veliko grešili. Naša igra je bila na tako visoki ravni, da se nam tekmec ni mogel približati. Vesel sem, da smo na igrišču tako sproščeni, da se tako dobro počutimo, upam, da bomo to energijo imeli tudi v nadaljevanju tekmovanja. Če nam to uspe, lahko veliko dosežemo,« je tekmo analiziral Jan Kozamernik. Zadnjo tekmo predtekmovanja bo Slovenija odigrala v sredo ob 15.45 z neporaženo Italijo.