»V soboto so me operirali, da odstranijo sumljivo tkivo na mojem debelem črevesu. Tumor so odkrili na preiskavah, ki sem jih omenil že prejšnji teden. Zdaj se počutim že zelo dobro,« je zapisano na Pelejevem Instagramu.

Prejšnji teden je 80-letni Pele odšel v bolnišnico v Sao Paulu na redne preglede, ki jih pred tem zaradi pandemije covida-19 ni mogel opraviti. Takrat novic o kakršnih koli zdravstvenih težavah ni bilo.

A Pele je bil vseskozi nekoliko svojevrsten in je posredno nakazal na težave. Tudi v komentarju tumorja se ni izneveril svojemu slogu. »Vajen sem slaviti velike zmage z vami ob strani,« je svojim privržencem sporočil nogometaš in dodal, da se bo tekme lotil z nasmeškom na obrazu, veliko optimizma in veselja do življenja ter obdan z ljubeznijo družine in prijateljev.

Pele je za brazilsko nogometno reprezentanco odigral 92 tekem ter se z njo veselil treh naslovov svetovnega prvaka (1958, 1962, 1970). In v zgodovino se je vpisal prav kot edini nogometaš doslej, ki se lahko pohvali s tremi tovrstnimi naslovi.

S starostjo so prišle tudi zdravstvene težave in lani je njegov sin Edinho za portal Globoesporte razkril, da ima njegov oče zaradi zdravstvenih težav tudi psihične probleme. Ti so se povečali, ko je imel po operaciji kolka težave z mobilnostjo, saj mu je bilo zaradi tega nerodno.

A ne le težave s kolkom, katerega so mu operirali večkrat. V preteklih letih je imel tudi težave s hrbtenico, kolenom in vnetje sečil, po katerem so mu odstranili tudi ledvične kamne.