Duško Vnučec, vodja projektne pisarne v oddelku razvoja v Danfossu Trati, se je pred časom udeležil internega Danfossovega treninga menedžmenta. V delu programa so se udeleženci razdelili v pare, nadaljnjo raziskovanje svoje teme pa so nadaljevali zunaj na sprehodu. Na aktivnega hribolazca, ki klepet s prijatelji v kavarni pogosto zamenja za izlet v naravo, je napredna poslovna praksa pustila takšen vtis, da je walk & talk uvrstil na svoj seznam stvari, ki jih mora narediti pri osebnih razvojnih sestankih s kolegi.

Na zadnji walk & talk je šel sredi junija s kolegom, ker jima v pisarni ni uspelo dokončati individualnega razvojnega plana. Nadaljevala sta ga po poti na Šmarno goro, kjer je bilo med hojo dovolj časa tudi za vse obrobne teme. »Letos sem šel petkrat. Z Ljubljančani grem najraje na Šmarno goro, z Gorenjci iz kamniške enote pa na Talež ali Svetega Petra. Včasih tudi samo do bara ali trgovine. Pogovor ob sprehodu je zelo primeren za coaching ena na ena in pogovor, kjer se moraš v celoti posvetiti sogovorniku. Je skoraj običajen sestanek, ki namesto v pisarni ali sejni sobi poteka v naravi,« pojasni Vnučec.

Osvežitev organizacijske kulture v podjetju

Običajno so ti sprehodi oziroma pohodi namenjeni pogovoru o kariernem razvoju sogovornika, organizaciji dogodkov, pripravi dnevnega reda za pomembne sestanke in drugim temam, za katere ob dnevni naglici v podjetju zmanjka časa. Praksa je dobro sprejete na ravni vsega podjetja, saj je skladna s filozofijo in vrednotami skupine Danfoss. »Gibanje v naravi je zdravo, sproščujoče, ekološko, energetsko učinkovito in spodbuja dobre medosebne odnose,« pojasni Vnučec.