Niso tradicionalni trdi piškoti, ki se drobijo in poleg katerih je fino imeti pijačo, ker so sami čisto preveč suhi in trdi. Ti piškoti so mehki! So čudoviti ves teden – preverjeno so odlični za zajtrk, saj nasitijo, pa še dobri so, mehki pa ostanejo ves teden prav zaradi jabolk.

Preden pogledamo, kako pripravite te odlične piškote, pa še dva odlična recepta za piškote:

Ovseni piškoti s čokolado

Dišeči pomarančno-olivni piškotki

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/

PRIPRAVA

SESTAVINE:

70 g stopljenega kokosovega olja

80 g kokosovega ali rjavega sladkorja

2 manjši jabolki

1 žlička vaniljeve esence

1 jajce

100 g (polnozrnate) (pirine) moke

100 g ovsenih kosmičev

1 žlička sode bikarbone

1 žlička soli

1 žlička cimeta

1/4 žličke muškatnega oreščka

PRIPRAVA

V večji posodi kremasto zmešajte jajca, kokosovo olje, kokosov sladkor in vanilijevo esenco.

V drugi posodi zmešajte suhe sestavine: moko, ovsene kosmiče, sol, cimet, sodo bikarbono in muškatni oreščkek. Jabolki olupite in naribajte.

V večjo posodo z mokrimi sestavinami nežno umešajte naribana jabolka, potem pa stresite še suhe sestavine in vse nežno premešajte – le toliko, da se vse sestavine zmešajo.

Pekač obložite s papirjem za peko. Piškotno maso zajemite z žličko in jo položite na pekač. Med piškoti pustite približno 2 centimetra prostora.

Piškote pecite v pečici, ogreti na 175°c približno 15 minut. Pečene piškote vzemite iz pečice, jih postavite na rešetko in pustite, da se ohladijo.