Dunajskemu Rapidu, pri katerem igra Dejan Petrovič, je žreb namenil skupino H, v kateri so še Dinamo Zagreb, Genk in West Ham.

Ferencvaros Mihe Blažiča pa bo skupinski del evropske lige preživel v skupini G, kjer so še Bayer Leverkusen, Celtic in Betis.

Ob žrebu so podelili tudi nagrado za najboljšega igralca evropske lige za preteklo sezono. Osvojil jo je napadalec zmagovalne ekipe Villarreala Gerard Moreno. Za njim pa sta se zvrstila nogometaša Manchester Uniteda Bruno Fernandes in Edinson Cavani.

Skupinski del letošnje sezone se bo začel 16. septembra in končal 9. decembra; 17. in 24. februarja se bodo drugouvrščeni klubi iz evropske lige in tretjeuvrščena moštva iz elitne lige prvakov pomerili za mesto v osmini finala evropske lige, kamor bodo neposredno uvrščeni zmagovalci skupin. Ta potem s prvimi tekmami sledi 10. marca, medtem ko bodo povratni dvoboji teden dni pozneje. Četrtfinale bo 7. in 14. aprila, prvi polfinalni tekmi bosta 28. aprila, povratni 5. maja, veliki finale, ki ga bo gostila Sevilla, pa bo 18. maja.

Tretjeuvrščeni v skupini evropske lige pa bodo nato igrali v bojih za osmino finala konferenčne lige.

Težka skupina za Muro

Nogometaši Mure bodo v konferenčni ligi igrali v skupini G skupaj s Tottenhamom, Rennesom in Vitessejem. Anorthosis Denisa Popovića bo v skupini B igral proti Gentu, Partizanu in Flori iz Tallinna, Paok Jasmina Kurtića bo igral v skupini F s Koebenhavnom, Slovanom Bratislavo in Lincoln Red Imps, HJK Helsinki Filipa Valenčiča pa bo igral v skupini A z Laskom iz Linza, Maccabijem Tel Avivom in Alaškertom.

Skupinski del tekmovanja se bo začel 16. septembra, končal pa 9. decembra. Boji za osmino finala, v katerem se bodo merili drugouvrščeni iz skupin konferenčne lige ter tretjeuvrščeni iz skupin evropske lige, bo 17. in 24. februarja, osmina finala, kamor bodo neposredno uvrščeni zmagovalci skupin, bo 10. in 17. marca, četrtfinale bo 7. in 14. aprila, polfinale 28. aprila in 5. maja, finale pa 25. maja v Tirani. Zmagovalec tega tekmovanja bo v prihodnji sezoni imel zagotovljen nastop v skupinskem delu evropske lige.