V občini Ivančna Gorica so kljub času poletnih dopustov in vročinskemu valu v preteklih tednih v delu številne investicije oziroma gradbeni projekti.

Kolesarska povezava, avtobusno postajališče…

Pri vzgojno-izobraževalnem centru Ivančna Gorica oziroma tako imenovanem šolskem centru ta čas gradijo kolesarsko povezavo od samostana Stična do Jurčičeve domačije na Muljavi. Kolesarska povezava bo deloma potekala po obstoječih cestah, deloma pa na novo urejenih površinah. V gradnji je tudi odsek kolesarske poti med Muljavo in Gorenjo vasjo.

Pri šolskem centru gradijo tudi novo, razširjeno avtobusno postajališče z nadstrešnicami za učence in dijake, ki bo pripomogla k večji varnosti učencev in dijakov. Poleg kolesarskih poti in avtobusnega postajališča z nadstrešnicami bo občina v celoti prenovila še odsek ceste od križišča Marof proti šolskemu centru.

Končuje se projekt Hiša kranjske čebele

Živahno je tudi na področju cestne infrastrukture, kjer se bo že v kratkem začela gradnja dveh večjih odsekov v Šentvidu pri Stični (Goli Vrh, Mandrga) in dobrega kilometra ceste proti Obolnemu v KS Metnaj. Največji projekt v letošnjem letu pa je vsekakor Hiša kranjske čebele v Višnji Gori, ki bo z bogato muzejsko interaktivno vsebino, kavarno in prenočitvenimi kapacitetami na podstrešju vrata odprla konec septembra.

Poleg omenjenih projektov v občini polagajo optično omrežje in obnavljajo kanalizacijski in vodovodni sistem, čas šolskih počitnic pa so izkoristili tudi za prenovo šolskih objektov. Ena večjih investicij je prenova podružnične šole Zagradec, v kateri nameravajo odpreti samostojno osnovno šolo. V teh dneh se je začela tudi popolna prenova dotrajanega športnega igrišča pri podružnični šoli na Muljavi, v zaključni fazi pa je tudi ureditev kulturne dvorane na Korinju. vl