Rokometašice Krima Mercatorja so tik pred startom v novo sezono lige prvakinj, za katero so tudi letos dobile posebno povabilo Evropske rokometne zveze. Ekipa je dodobra okrepljena in v vodstvu ljubljanskega kolektiva obljubljajo enakovreden boj z najboljšimi v Evropi.

»Lani smo prišli do točke, ko smo lahko ambiciozneje gledali v prihodnost. S skrbnostjo smo sestavljali ekipo in mislim, da se vračamo tja, kamor sodimo. Sestavili smo kombinacijo mladih drznih igralk ter izkušenih rokometašic. V klub smo res pripeljali skoraj vse okrepitve, ki smo si jih želeli, in smo enakovredni tekmicam v elitni ligi,« je na predstavitvi ekipe v Ljubljani dejala športna direktorica Deja Ivanović in razkrila dodaten optimizem, potem ko je glavni pokrovitelj s klubom podaljšal pogodbo še za dve sezoni.

Trener Uroš Bregar taktične in tehnične zamisli z igralkami pili že vse od 12. julija. Večino treningov so opravili v Ljubljani, del v Kranjski Gori, ob prijateljski tekmi so se za sparing tudi letos dogovorili s Podravko iz Koprivnice. »Čaka nas še turnir v Koprivnici, na katerem bosta nastopila še Siofok in Ferencvaros. Potem nas pred startom septembra na Švedskem čakajo še skupni treningi z Györom. Smo konkurenčni in sezono začenjamo z velikim optimizmom,« je povedal Uroš Bregar. Kot poudarja, je tudi letos ključ do uspeha dobra obramba: »Ta omogoča hiter protinapad in to je tudi igra, s katero je do naslova v Evropi prišel Kristianstad. Komaj čakamo prve prave tekme.«

Ekipo je okrepila Francozinja Alisson Pineau, skupaj z Ocean Sercien-Ugolin pa ima ljubljanski tabor kar dve igralki, ki sta se na olimpijskih igrah v Tokiu veselili zlatega odličja. V ekipo se vračajo tudi Dragana Cvijić, Andreja Lekić in Tjaša Stanko, po porodu se na novo sezono pripravlja Alja Varagić. Novinke so še nizozemska vratarka Barbara Arenhart, Hrvatica Paula Posavec, Katarina Krpež Šlezak, Neja Polak in mlada domača vratarka Zala Miklič.

»Sama sem še na okrevanju in upam, da se ekipi pridružim čim prej. Vsekakor lahko rečem, da nam je uspelo povezati mlade in stare in da smo v ekipi ustvarili odlično kemijo,« pa k novi zasedbi Krima dodaja kapetanka Nina Žabjek, ob Sanji Radosavljević edina na seznamu rekonvalescentk. Ob omenjenih so na seznamu še Manca Jurič, Ema Abina, Valentina Klemenčič, Harma van Kreij, Nataša Ljepoja, Tija Gomilar Zickero, Jovana Risović in Maja Svetik.

V ligi prvakinj krimovke čaka težka skupina. Z norveškim Vipers Kristianstadom, ruskim CSKA in madžarskim Györom, ki bo 18. septembra prvi tekmec v Stožicah, so v skupini kar tri ekipe, ki so lani igrale na zaključnem turnirju. sta, šr