Z goloma Dioga Jote in Sadia Maneja je Liverpool na Anfieldu premagal Burnley na uvodni tekmi tega konca tedna. Jota, dosegel je tudi prvi gol za zmago s 3:0 nad Norwichem prejšnji vikend, je ekipo nemškega trenerja Jürgena Kloppa popeljal v vodstvo po strelu z glavo v 18. minuti. Mane je nato s svojim prvencem v novi sezoni v 69. minuti postavil končni izid na Anfieldu, kjer so bile prvič po marcu 2020 tribune povsem polne.

Burnley je na prejšnji tekmi na Anfieldu januarja letos slavil z 1:0 in končal niz 68 tekem Liverpoola brez poraza v angleškem prvenstvu na domačem stadionu. Tudi tokrat je v napadu povzročal nekaj težav, vendar se ni mogel izogniti drugemu porazu, izgubil je namreč tudi uvodno tekmo sezone doma z 1:2 proti Brightonu.

Manchester City je prvi gol dosegel v sedmi minuti, ko se je v sedmi minuti žoga od vratarja gostov Tima Krula odbila v mrežo. Na 2:0 je povišal Jack Grealish za svoj prvi zadetek za svoj novi klub, v katerega je za rekordni britanski prestop (100 milijonov funtov) prišel iz Aston Ville.

To je bil tudi njegov prvi zadetek od januarja, za Manchester City pa je Grealish ostal praznih rok tudi na obeh prejšnjih tekmah, v superpokalu proti Leicestru in na uvodni tekmi novega prvenstva proti Tottenhamu. V drugem polčasu so s tremi zadetki delo dokončali Aymeric Laporte, Raheem Sterling in Riyad Mahrez.

Brazilec Raphinha je Leedsu zagotovil remi z 2:2 v dvoboju z Evertonom. Ta je povedel v 30. minuti s kazenskega strela. Tega je uspešno izvedel Dominic Calvert-Lewin po prekršku, ki ga je nad njim storil Liam Cooper. Štiri minute pred polčasom je izenačil Mateusz Klich. V 50. minuti je Demarai Gray ponovno v vodstvo popeljal Everton, kar je bil njegov prvi zadetek po prestopu iz Bayerja iz Leverkusna. V 72. minuti pa je izjemen strel uspel Raphinhi, ki je postavil izid dvoboja.

Danny Ings je v sodnikovem dodatku prvega polčasa s škarjicami spektakularno povedel Aston Villo v vodstvo proti Newcastlu, Anwar El Ghazi pa je po roki Jamala Lascellesa v kazenskem prostoru gostov zadel enajstmetrovko v 62. minuti za zmago z 2:0. Prvič v 44 letih pa sta se na uradni tekmi pomerila londonska kluba Crystal Palace in Brentford in se razšla brez zadetkov.

V zadnji tekmi dneva je Brighton gostil novinca v ligi Watford in ga odpravil z 2:0 ter je začasno na drugem mestu lestvice, pred zadnjimi tekmami v nedeljo in ponedeljek ima poleg Liverpoola edini popoln izkupiček šestih točk.