Law je za rdeče vrage, kjer je pustil največji pečat, odigral 404 tekme in dosegel 237 golov, s čimer je na tretjem mestu večne lestvice strelcev kluba. Obenem je leta 1964 prejel tudi zlato žogo za najboljšega nogometaša na svetu. Igral je še za Huddersfield Town in Unitedovega mestnega rivala City.

»Sem na točki, ko se mi zdi primerno, da javno spregovorim o svojem zdravstvenem stanju. Čutim, da so možgani v vse slabšem stanju in da mi spomin peša, ko si tega najmanj želim. Razumem, kaj se dogaja, zato si želim o tem spregovoriti, ko še lahko,« je za spletno stran nekdanjega kluba dejal Law.

»Vem, da bodo prišli dnevi, ko ne bom razumel ničesar. Že zdaj sovražim to misel,« je pristavil 81-letnik. Vseeno bo še naprej obiskoval tekme rdečih vragov, navijačem pa se je opravičil, ker ne bo mogel več dajati avtogramov, dodaja dpa.

Pred dnevi je umrl legendarni nogometaš Bayerna iz Münchna in nekdanje Zahodne Nemčije Gerd Müller. Nekdanji odlični napadalec je imel v zadnjih letih življenja prav tako težave z demenco in Alzheimerjevo boleznijo.