Za predtekmo na derbiju neporaženih ekip v Stožicah je poskrbel predsednik Olimpije Milan Mandarić, ki je med tednom koprskega kolega Anteja Guberca obvestil, da mu odstavljeni športni direktor Boško Županović (sinoči v Stožicah je sedel na klopi gostov) ni plačal še niti evra dolga. Za dolg, ki ga je imel Koper do Milana Mandarića še iz časov, ko je deloval v klubu na slovenski obali, je Županović namreč obljubil, da ga bo poravnal. Mandarić je pozval Guberca, da bi zadevo rešili po mirni poti s sklenitvijo dogovora. Na tribuni sta bili delegaciji klubov vsaka v svoji VIP-loži in Koprčane je motilo, da je bila njihova šele v višini kazenskega prostora.

Na igrišču sta se obe ekipi derbija kroga lotili previdno, podjetnejša pa je bila Olimpija, ki je z zadetkom v osmi minuti kronala prvo priložnost na tekmi. Tomić, Pavlović in Nukić so s podajami izigrali levo stran koprske obrambe, hladnokrvni realizator pa je bil Ziljkić. Po vodstvu Koper v prvem polčasu ni imel odgovora na igro Olimpije, zmogel je le dva strela Palčiča in Barišića proti vratom Vidmarja. Za nameček se je v 40. minuti po naletu Nukića v rebra poškodoval še vratar gostov Golubović in so ga odpeljali z zelenice. Ante Guberac se je med polčasom spustil na igrišče, ker ga je zanimalo, kakšna je poškodba Golubovića, na veliko presenečenje pa se je prisrčno rokoval z Županovićem.

Povsem prerojeni Koper je bil v drugem polčasu nagrajen s hitrim izenačenjem v 48. minuti, ko je Oštrek, poletna okrepitev iz Nafte, zadel z močnim strelom z levico z roba kazenskega prostora. Po prejetem golu je Olimpija zaigrala spet bolj napadalno, vendar so streli od daleč in po seriji podaj iz kota leteli v roke zanesljivega vratarja Adama. Koper, ki je igral trdo in s prekrški ustavljal poskuse Ljubljančanov, je stavil na hitre prehode v napade in bil uspešen v 75. minuti, ko je Jamajčan Parris prodrl, izigral Finka, njegov strel je Vidmar odbil, vendar je pritekel Barišić in žogo pospravil v mrežo. Ko je izžeta Olimpija lovila izenačenje, je v 91. minuti Barišić dosegel še drugi gol za odmevno in prestižno zmago. »V drugem polčasu je šlo vse narobe, prepoceni smo dobili zadetke, nismo igrali, kot smo se dogovorili ob odmoru. Težko je povedati kaj pametnega, enostavno nismo bili dovolj dobri za zmago,« je bil po tekmi skrušen vratar Olimpije Nejc Vidmar, medtem ko je trener Kopra Zoran Zeljković dodal: »Slabše smo šli v tekmo, a se v nadaljevanju dobro odzvali. V drugem polčasu je bil načrt igrati hitreje in Olimpijo pritisniti višje, saj smo vedeli, da so njeni igralci utrujeni. Uspelo nam je in zasluženo smo zmagali.«

Močan naliv je prekinil tekmo v Murski Soboti

Izjemno zanimiva tekma med Muro in Radomljami je bila zaradi močnega naliva prekinjena v 60. minuti pri izidu 2:2 in nato po 15 minutah tudi odpovedana. Kdaj jo bosta ekipi nadaljevali, še ni znano. Trener Mure Ante Šimundža je po zgodovinskem evropskem uspehu zamenjal kar sedem nogometašev. Napadalec Kai Cipot je bil tako centralni branilec, njegov brat Tio pa ob njem desni bočni branilec. Radomlje s sedmimi tujci v začetni enajsterici so šokirale Prekmurce že po 42 sekundah tekme, ko je zadetek dosegel Hrvat Ivan Šarić, posojeni igralec splitskega Hajduka. Mura je hitro odgovorila z izenačenjem prek Mitja Lotriča, a so gostje znova povedli, potem ko je po podaji iz kota zadel odločni srbski napadalec Saša Varga. Odgovor Mure je bil znova hiter na račun spretnosti Amadeja Maroša, ki pa je v začetku drugega polčasa zapravil enajstmetrovko, saj je slabo streljal po sredini gola. Ker je bil naliv vse močnejši, je sodnik Glažar tekmo po uri igre prekinil, nato pa odpiskal konec, saj je bilo na igrišču preveč vode za igranje nogometa.

Bravo je nadigral Domžale

Triindvajsetletni hrvaški krilni napadalec Brava Loren Maružin je bil osrednja osebnost mini ljubljanskega derbija v Domžalah, kjer je dosegel dva gola, potem ko mu je delo z napakama olajšal domači branilec Gaber Dobrovoljc. Bravo dviguje formo, saj je po treh remijih dosegel drugo zmago zapored. V obrambi se ni poznal odhod Davida Brekala v Viking Stavanger na Norveškem, v zvezni vrsti pa sta imela vse niti v rokah Martin Kramarič in Sandi Ogrinec, ki postajata nosilca igre.

»Fantastična tekma za nas, sploh glede na težke pogoje. Že petič smo igrali tekmo v popoldanskem terminu, in kot kaže, nam takšni pogoji ustrezajo. Imeli smo pameten ritem, fantje so dosledno izpolnjevali in ponavljali vse naloge. Tudi v nedeljo na ljubljanskem derbiju lahko pričakujemo energetsko dober Bravo. Bomo še močnejši in predstavili se bomo z nekaterimi novimi obrazi,« je bil navdušen trener Brava Dejan Grabić.

Domžale so po Rosenborgu prejele novo zaušnico in ostale prikovane na dno lestvice, saj so na treh tekmah osvojile le točko. Kritike ne letijo le na trenerja Dejana Djuranovića, ampak tudi športnega direktorja Mateja Oražma. »Bravo, ki je pokazal izredno dobro predstavo, je bil nevaren predvsem v protinapadih. Mi smo na sredini igrišča izgubili preveč žog in gostom tako omogočili, da mirno razvijejo svojo igro. Po drugem prejetem golu je bilo prevroče, da bi lahko razmišljali o čemer koli, kaj šele da bi napadli zmago,« je tekmo videl branilec Domžal Sven Šoštarič Karić.

Maribor potrdil prvo mesto na lestvici

Maribor je z rutinsko zmago proti Taboru iz Sežane potrdil prvo mesto na lestvici. Vijoličasti, kjer po odhodu Aljoša Matka v Hammarby na Švedskem pospešeno iščejo novega napadalca, so dosegli dva zadetka, strelca pa sta bila Marko Alvir in rezervist Danijel Šturm.

»Ne glede na visoko temperaturo in vlago smo videli gledljiv nogomet. Predvsem v prvem polčasu smo imeli veliko dobrih prehodov in ugodnih situacij. V nadaljevanju tekme smo tudi malo trpeli, potem pa smo z menjavami znova ujeli ritem. Zmaga je zaslužena, še veliko pa je stvari, ki jih moramo izboljšati,« je izpostavil trener Maribora Simon Rožman. Tabor je doživel tretji poraz, saj je bil brez prave energije in ideje v napadu.