Ancelotti je Real že vodil med letoma 2013 in 2015, na trenerski klopi pa je zamenjal Francoza Zinedina Zidana. Ta je predčasno končal sodelovanje z Realom in se nato v grenkem poslovilnem pismu pritožil nad vodstvom madridskega kluba.

La liga, ki je v novi sezoni nepričakovano ostala brez prvega zvezdnika Lionela Messija, ko se je ta moral iz Barcelone zaradi finančnih omejitev kluba in slabega poslovanja po 21 letih preseliti k novemu delodajalcu, se je v soboto začela s štirimi tekmami.

Na vseh preostalih treh so bili remiji. Cadiz - Levante je bilo 1:1, prav tako Mallorca - Betis, medtem ko se je tekma Osasuna - Espanyol končala brez zadetkov.

Branilec naslova je Atletico Madrid slovenskega zvezdnika Jana Oblaka, ki ga nastop v novi sezoni primera division čaka danes, ko se bodo atleti pomerili v gosteh pri Celti.

Oblak bo imel to sezono priložnost, da se zapiše v zgodovino španskega nogometa. Doslej je namreč petkrat osvojil naziv najboljšega vratarja sezone, tako imenovan pokal zamora, s še enim naslovom pa bi se odlepil od Antonia Ramalletsa in Victorja Valdesa, ki sta bila prav tako po petkrat izbrana za najboljša vratarja la lige.

Oblak je vseh pet nazivov prejel v zadnjih šestih sezonah; eno zamoro mu je "speljal" le Thibaut Courtois v sezoni 2019/20.