Na letošnjem Hï Festivalu bodo na svoj račun prišli tako ljubitelji rock glasbe, kot tudi ljubitelji elektronske glasbe – housa in tech housa. Na festivalu se bo predstavila tudi digitalna umetnica KatieShock z razstavo svojih digitalnih likovnih del. »Mi glasbe ne dojemamo le kot podlago za žur in odlom, temveč kot umetnost, zato je tudi umestitev glasbe ob drugih oblikah umetnosti značilnost našega festivala,« poudarja eden iz ekipe organizatorjev, Jernej Peklar.

V sklopu digitalne umetnosti in digitalnih platform bodo obiskovalcem na voljo tudi delavnice s področja kriptovalut in plačevanja z njimi. Nenazadnje je vstopnico za festival mogoče kupiti tudi s kriptovalutami in Hï Festival je eden prvih festivalov na svetu, na katerem so že bile prodane vstopnice, plačane s kriptovalutami.

Glavna zvezda bo DJ Tujamo

Najodmevnejše ime med nastopajočimi na letošnjem festivalu je nemški producent elektronske glasbe in DJ Tujamo, ki se ponaša z več deset milijoni ogledov in prenosov svoje glasbe po različnih spletnih platformah, leta 2019 pa je postal celo najbolj prodajan izvajalec electro housa na platformi Beatport. Nastopal je tudi na največjih festivalih elektronske glasbe, med drugim leta 2019 na festivalu Tomorrowland. Drugi odmevnejši izvajalec pa je Matroda, ki prihaja iz Zagreba in je eden najuspešnejših producentov elektronske glasbe na zahodnem Balkanu, ki bo septembra po evropski nastopal še na turneji po ZDA.

Na festivalu se bodo poleg zvezd elektronske glasbe predstavili še lokalni ustvarjalci elektronske glasbe in tudi legendi slovenske elektronske glasbe, Dr. Silvano DJ in Veztax, ki delujeta na slovenski sceni elektronske glasbe že več desetletij. Celoten spored si lahko ogledate na naši spletni strani. Ljubitelji rock glasbe pa se bodo zabavali ob skupinah Tabu in Rock Partyzani, ki ju v Sloveniji ni potrebno podrobno predstavljati, saj že več kot 15 let uspešno zabavata občinstva po vsej državi. Festival organizira Klub študentska organizacija Hrastnik ob podpori Občine Hrastnik in KRC Hrastnik.