Atalanta bo po poročanju football-italia.net za posojo turškega branilca plačala 2,5 milijona evrov, po izteku posoje pa ga bo lahko kupila za dodatnih 25 milijonov evrov in nekaj bonusov. Juventus bi ob tem obdržal še nekaj pravic za ponovno prodajo.

Po prihodu Demirala, tega je Juventus leta 2019 od Sassuola odkupil za 18 milijonov evrov, je zdaj na potezi Tottenham, ki mora samo še uradno objaviti prestop Romera iz Atalante v London za 50 milijonov evrov in še pet milijonov dodatka. Atalanta bo s tem dobro zaslužila, saj je Romera od Juventusa odkupila za 16 milijonov evrov, pred tem pa za izposojo plačala dva milijona.

Iličić vse bliže Milanu

Vse bližje je tudi odhod Iličića iz Atalante, kot poroča omenjena spletna stran, je bergamski klub pripravljen Slovenca posoditi Milanu. Ta pa bi ga nato lahko odkupil.

Kluba sta sicer resno govorila o prestopu, toda rdeče-črni niso bili pripravljeni plačati šest oziroma sedem milijonov evrov za slovenskega reprezentanta, temveč približno polovico tega zneska.

V vsakem primeru Iličić predstavlja precej cenejšo rešitev za Milan, kot so potencialni prihodi Hakima Ziyecha iz Chelseaja ter Isca ali Danija Ceballosa iz madridskega Reala.