V petkovem finalu bo nastopilo najboljših osem.

Za Slovenki ni še nič izgubljenega. Po hitrostnem plezanju sledita v kvalifikacijah kombinacije še preizkušnji v balvanskem in težavnostnem plezanju, kjer je pričakovati, da bosta obe izboljšali svoji uvrstitvi.

Za najboljši dosežek kvalifikacij v hitrosti je poskrbela Poljakinja Aleksandra Miroslaw, ki je že v prvem poskusu 15-metrsko steno s fiksnimi oprimki premagala s časom 7,01 sekunde, v drugo pa je bila le stotinko sekunde oddaljena od ženskega svetovnega rekorda v hitrosti, ki znaša 6,96 sekunde. Tega je postavila Rusinja Julija Kaplina, ki pa v Tokiu ni bila tako suverena. V prvo je plezala 7,65 sekunde, v drugo pa je pod vrhom padla.

Slovenki sta plezali slabše od svojih osebnih rekordov. Garnbretovi ni šlo niti v prvo, ko je bila s časom 10,32 sekunde 17., niti v drugo, ko je bila sicer skoraj za sekundo hitrejša, a je s 9,44 sekunde še vedno daleč zaostala za svojim najboljšim časom 7,91 sekunde, ki ga je dosegla letos na tekmi v Villarsu. Kramplova je bila po obeh tekih 18. V prvo je plezala 10,44 sekunde, v drugo pa stotinko hitreje.