»Vsi te podpiramo, Simone,« so prek Twitterja še sporočili iz gimnastične zveze ZDA.

Ena glavnih zvezd Ria 2016 ter dobitnica 31 kolajn z OI ter svetovnih prvenstev, je šokirala javnost, ko je po ponesrečenem nastopu na preskoku odstopila sredi ekipne tekme, na kateri so Američanke branile naslov. Zaradi psihičnih težav ni branila niti mnogobojske krone, že prej pa je odpovedala tudi finala na preskoku in bradlji.

Bilesova je prek družbenih omrežij sporočila, da jo dajejo »twistieji«, s čimer je želela povedati, da njena glava in telo nista usklajena. Ko se to zgodi na primer strelcu, ta zgreši tarčo, če pa ima s tem težave telovadka, si lahko tudi zlomi vrat, je slikovito njene težave skušala pojasniti nekdanja kapetanka ameriške vrste Aly Reismann.

Bilesova sama je v objavi prek Instagrama ob posnetku, v katerem med treningom napačno pristane na blazinah, zapisala, da ima trenutno »težave dobesedno z vsemi orodji, kar je slabo«.

Ko je imela nazadnje tovrstne težave, je trajalo več tednov, da so se umirile. »Povsem odkrito, ni jasne časovnice za to,« je še zapisala 24-letnica, ki je odstopila še od petega nastopa na teh igrah - za ekipno tekmo ji vseeno pripada srebro - in ima zdaj le še eno možnost, finale na gredi.

Ob številnih izrazih podpore športnikov in ljudi javnega življenja po vsem svetu je njeno ravnanje in pogum pri razbijanju tabujev okoli duševnih težav v petek pohvalil predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach. Ta je dejal, da je Bilesova po odstopu sredi ekipne tekme z navijanjem za sotekmovalke pokazala pravi olimpijski duh.

Priznanje, da zaradi duševnih težav ni sposobna nadaljevati tekmovanja, pa je po Bachovih besedah terjalo veliko poguma.

Ob številnih izrazih podpore se Bilesova obenem sooča tudi s kritikami tistih, ki menijo, da se je predala. »Za tiste, ki pravite, da sem se predala - nisem se. Kot je vidno na posnetku, moja glava in telo enostavno nista usklajena,« je še zapisala.

Bilesova je sicer zelo dejavna na družbenih omrežjih. Nazadnje je v zgodbi na Instagramu objavila risbo z besedami: »Dovoljeno je, da imam meje omejitve, ne da bi se zaradi njih počutila slabo.«