Naloga obiskovalcev je, najdejo pravo pot do osemnajstih informativnih tabel in ob tem ne hodijo zunaj označenih poti. Za pomoč lahko uporabijo zemljevid, ki ga prejmejo na vhodu, če želijo še bolj preizkusiti svojo orientacijo, se lahko poskušajo do izhodišča vrniti brez zemljevida, po občutku.

»Že četrto leto dokazujemo, da lahko pustolovščina v naravi premaga tablice in pametne telefone. Naloge temeljijo predvsem na povezovanju in sodelovanju, na poučnih točkah pa skušamo dvigovati zavest ljudi,« je ob otvoritvi povedala vodja projekta Nataša Drozg.

Dolžina vseh poti v obeh labirintih, ki se raztezata na dobrih 4 hektarjih površine in se med seboj razlikujeta po obliki in nalogah, ki jih je treba opraviti, je okoli 4000 metrov. Pri premagovanju teh je pomembno ekipno sodelovanje, pri čemer se zabava vsa družina.

Labirinta bosta predvidoma do sredine septembra oziroma spravila koruze odprta vsak dan od 9. do 20. ure, obiskovalcem pa se za vstop ni treba predhodno naročiti. Gostitelji bodo občasno omogočili tudi izkušnjo nočnega labirinta, ki je ob uporabi naglavne ali ročne svetilke posebno doživetje. »Orientacija je v temi namreč veliko težja, piko na i pa doda še čarobnost noči, ki jo nemalokrat popestrijo skriti obiskovalci …« je bila skrivnostna Drozgova.