Kako nepredvidljiv je nogomet. Mura je evropsko sezono odprla s šestimi goli v mreži makedonskega prvaka Škendije, potem pa tri dni kasneje doživela hladen tuš na uvodu državnega prvenstva. Prekmurci prvič v zgodovini branijo naslov prvaka in nastopanje na dveh tekmovanjih zahteva svoj davek.

Tabor iz Sežane ostaja strup za velikane. Zelo motivirani Kraševci so z učinkovito igro nokavtirali Muro in vpisali prvo zmago v Fazaneriji (3:0). Z dvema goloma je zablestel Dino Stančič. Tabor se je izkazal s potrpežljivostjo in moštvenim duhom, Mura pa je bila premalo tekmovalna in daleč od šampionskega slovesa. Trener Ante Šimundža je poudaril, da je njegovemu moštvu primanjkovalo taktične kulture: »Nismo bili na ravni, ki smo jo sposobni doseči.« Streznitev za slovenske prvake prihaja pred največjo tekmo v zgodovini kluba, saj bo v sredo v Murski Soboti gostoval bolgarski prvak Ludogorec, ki ima v zadnjih letih bogate evropske izkušnje. Zmagovalec dvoboja bo napredoval v tretji krog kvalifikacij za ligo prvakov, poraženec pa se bo preselil v ligo Evropa.

V prvem krogu nove sezone sta mreži mirovali na kar dveh tekmah. Potem ko so bili novinci v ligi Radomljani bližje zmagi v Šiški proti Bravu, je bil Koper nevarnejši v Kidričevem. »Zadovoljen sem, ker nismo prejeli gola. V minuli sezoni smo dobivali preveč zadetkov in iz obrambe je treba izhajati. Naša osnova je dobra, a bomo morali še veliko postoriti,« je dejal novi trener koprske zasedbe Zoran Zeljković. Za Aluminij je bila točka uspeh, saj je imel Koper predvsem v drugem polčasu dovolj priložnosti, da bi matiral domačo obrambo.

Dvoboj Domžal in Olimpije je prestavljen, saj bodo Domžalčani že jutri igrali v konferenčni ligi proti finskemu moštvu Honka. Ljubljančani so namesto generalke pred evropsko uverturo z Birkirkaro odigrali trening tekmo in za zaprtimi vrati šele ob koncu strli odpor drugoligaša iz Dekanov (4:1).