Prvo vožnjo je sicer zaznamovalo tudi trčenje v uvodnem krogu med domačinom Jeffreyjem Herlingsom in Italijanom Ivom Monticellijem, a je nazadnje domači adut vendarle prišel do prvega mesta. Drugi je bil njegov rojak Glenn Coldenhoff, tretji pa Gajser.

Zaradi posledic nesreče pa nato Herlings v drugi vožnji ni nastopil. Gajser jo jo začel na drugem mestu, po napaki Francoza Romaina Febvreja, ki je zapeljal s proge, pa je pridobil eno mesto. Nato se je večino vožnje boril za prvo mesto s Jorgejem Pradom, ki pa ga je Gajser tri kroge pred ciljem le prehitel. A vožnje ni končal na prvem mestu, saj ga je v zadnjem krogu prehitel Italijan Antonio Cairoli.

V seštevku obeh voženj je Gajser kljub temu prepričljivo zmagal z 42 točkami, Cairoli je bil drugi z 38, Febvre pa tretji s 36. Po dirki na Nizozemskem je Gajser obdržal prvo mesto v seštevku SP. Po prvi vožnji se mu je sicer povsem približal Herlings, na koncu pa slovenski as na naslednje dirke odhaja s 166 točkami, drugi je Herlings s 143, kolikor jih ima po novem tudi tretji Cairoli.

V razredu MX2, kjer tekmuje tudi Jan Pancar, je slavil Belgijec Jaago Gerts. Drugi je bil Avstralec Jed Beaton, tretji pa Nizozemec Kay de Wolf. Edini slovenski predstavnik Pancar tokrat ni prišel do točk, v prvi vožnji je bil 25., druge pa ni dokončal. Naslednja dirka za SP bo že naslednji konec tedna v češkem Loketu.